Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kolombiya'da Güvenlik Güçleri ile Silahlı Gruplar Arasında Çatışma

Kolombiya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Narino yönetim bölgesine bağlı Cumbitara kasabası kırsalında güvenlik güçleri tarafından yasa dışı silahlı gruplara karşı bir operasyon gerçekleştirildi. Çıkan çatışmada 4 asker hayatını kaybetti. Bölgeye takviye güçlerin sevk edildiği ve operasyonun devam ettiği belirtildi. Kolombiya basınına göre, bu saldırıyı silah bırakmayan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) çatı örgütü olan Estado Mayor Central (EMC) gerçekleştirdi. EMC, Ivan Mordizco adıyla bilinen Nestor Gregorio Vera tarafından yönetiliyor ve barış anlaşmasına hiç katılmamış bir örgüt olarak biliniyor. Ülkenin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren EMC, silahlı ve silahsız üyeleri dahil olmak üzere 3,500'den fazla üyeye sahip ve uyuşturucu ticareti, kaçakçılık ve haraç toplama gibi yollarla finanse ediliyor. Kolombiya, FARC ile 50 yılı aşkın süren çatışmaları sona erdiren bir barış anlaşması imzalamıştı.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 10:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kolombiya'da Güvenlik Güçleri ile Silahlı Gruplar Arasında Çatışma

Kolombiya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Narino yönetim bölgesine bağlı Cumbitara kasabası kırsalında güvenlik güçleri tarafından yasa dışı silahlı gruplara karşı bir operasyon gerçekleştirildi. Çıkan çatışmada 4 asker hayatını kaybetti. Bölgeye takviye güçlerin sevk edildiği ve operasyonun devam ettiği belirtildi.

Kolombiya basınına göre, bu saldırıyı silah bırakmayan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) çatı örgütü olan Estado Mayor Central (EMC) gerçekleştirdi. EMC, Ivan Mordizco adıyla bilinen Nestor Gregorio Vera tarafından yönetiliyor ve barış anlaşmasına hiç katılmamış bir örgüt olarak biliniyor.

Ülkenin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren EMC, silahlı ve silahsız üyeleri dahil olmak üzere 3,500'den fazla üyeye sahip ve uyuşturucu ticareti, kaçakçılık ve haraç toplama gibi yollarla finanse ediliyor.

Kolombiya, FARC ile 50 yılı aşkın süren çatışmaları sona erdiren bir barış anlaşması imzalamıştı.