Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılı Anma Programı Düzenlendi

Bogota'da, Gazze'ye yönelik saldırıların birinci yılı ve Filistinlilere yönelik soykırım anısına etkinlik gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 05:39
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 05:39

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılı Anma Programı Düzenlendi

Kolombiya'da Gazze Saldırısına Dikkat Çekildi

Kolombiya'nın başkenti Bogota, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların birinci yılı dolayısıyla anlamlı bir anma programına ev sahipliği yaptı. Bu etkinlik, Filistin'e yönelik süregelen soykırıma dikkat çekmek amacıyla düzenlendi.

Filistin Büyükelçisi'nden Duygusal Açıklama

Filistin'in Bogota Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen anma programına uluslararası birçok büyükelçi ve diplomat katıldı. Büyükelçi Raoulf Almalk, konuşmasına Gazze ve Batı Şeria'da yaşamını yitiren binlerce Filistinli için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Almalk, İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı zulmü derinlemesine ele alarak, bugünün çoğu insanının Gazze'deki duruma karşı seslerinin yükseldiğini ifade etti.

İsrail'in Sorumluluk Almaması Eleştirildi

Büyükelçi, İsrail devletinin binlerce masum Filistinlinin yaşamını kaybetmesine neden olmasına rağmen herhangi bir sorumluluk almadığını belirtti. Almalk, şu anda insanlığın İsrail'in uyguladığı şiddet ile medeniyet arasında bir seçim yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Western ülkelerinin erdem, ilke ve demokrasi savlarını eleştiren Almalk, bazı ülkelerin İsrail'e silah göndererek bu sorunun bir parçası haline geldiğini söyledi.

Barkovizyonda Saldırıların Gösterimi

Anma etkinliği boyunca, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarını yansıtan görüntüler barkovizyon aracılığıyla katılımcılara sunuldu.

Etkinliğe katılan diplomatik misyon temsilcileri, Gazze saldırılarının birinci yılı ve İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırımın 77. yılı nedeniyle, Filistin Büyükelçisi Almalk'a ülkelerinin desteğini hep birlikte ifade etti.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının 1. yılı ve...

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının 1. yılı ve Filistinlilere yönelik soykırımı dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi. Filistin'in Bogota Büyükelçisi Raoulf Almalk (fotoğrafta), konuşma yaptı.