Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kolesterolü Düşüren 8 Besin

Diyet yapanların vazgeçilmezi olan yulaf ezmesi, kötü kolesterolü düşürürken kan şekeri dengesini sağlar. Badem, zeytinyağı, yağlı balıklar, nohut, yaban mersini, soya ve avokado da kolesterolü düşüren besinler arasında yer alır.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 19:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kolesterolü Düşüren 8 Besin

Yulaf Ezmesi

Diyet yapanların kahvaltı öğününde vazgeçemediği yulaf ezmesi, LDL yani kötü kolesterolü düşüren en etkili besinler arasında yer alıyor. Günde bir kase yulaf ezmesi tüketildiğinde kan şekeri dengeleniyor ve kolesterol seviyesi düşüyor. İçerdiği beta-glukan sayesinde sindirim sistemini düzenliyor.

Badem

Atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz badem, kötü kolesterol seviyesini düşürüyor ve sağlıklı yağlar içerdiği için antioksidan özelliği sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor.

Zeytinyağı

Tekli doymamış yağlar bakımından oldukça zengin olan zeytinyağı, LDL kolesterolü düşürüyor ve yerine iyi kolesterolün dengede kalmasını sağlıyor.

Yağlı Balıklar

Somon, alabalık, sardalya gibi omega 3 bakımından oldukça zengin olan yağlı balıklar, kalp sağlığı için birebir fayda sağlıyor.

Nohut

Yüksek miktarda lif içeren nohut, düşük yağ içeriği sebebiyle sağlıklı beslenmek isteyenlerin de tercihi oluyor. Kan şekeri dengelenmesini sağlayan nohut, kolesterolü dengeliyor.

Yaban Mersini

Antioksidan bakımından zengin olan yaban mersini, damar tıkanıklığını önlüyor hem de kötü kolesterolü düşürerek vücuttaki fazla yağın atılmasını sağlıyor.

Soya

Soya fasulyesi ve soya ürünleri, bitkisel steroller ve fitoöstrojenler içerir. Bu bileşenler, kolesterol emilimini azaltabilir ve LDL kolesterol seviyelerini düşürebilir.

Avokado

Avokado, tekli doymamış yağlar ve lif bakımından zengin bir meyvedir. LDL kolesterolü düşürebilir ve HDL kolesterolü artırabilir.