Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Köftenin Gizli Sırrı Ortaya Çıktı! Karatay’dan Köftecileri Kızdıracak Açıklama

Canan Karatay, köftelerin gizli sırrını açıkladı. Köftenin lezzetini arttırmak için kuyruk yağı kullanılması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 10:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Köftenin Gizli Sırrı Ortaya Çıktı! Karatay’dan Köftecileri Kızdıracak Açıklama

Köftenin Gizli Sırrı Ortaya Çıktı! Karatay’dan Köftecileri Kızdıracak Açıklama

Canan Karatay, köftelerin gizli sırrını açıkladı. Bu durum köftecilerin hoşuna gitmeyecek. İşte tüm detaylar…

Birçok vatandaş köftecilerin yaptığı köfteleri yapmaya çalışıyor. Fakat aynı tatları elde edemiyorlar. Köftecilerin gizli sırrını araştırmaya başladı. Peki köftecileri o sırrı ne? Canan Karatay, köftecileri kızdıracak açıklamalara imza attı. Karatay köftecilerin gizli sırrını ortaya çıkardı. İşte tüm detaylar…

Köftenin Lezzetini İki Katlayacak Tarifi Karatay Verdi

Karatay, pişirilen etin lezzetini arttırmak için içerisine mutlaka bir kaşık kuyruk yağı eklemenin altını çizdi. Anne köftesi üzerinden tarifi deneyelim. İşte o tarif…

Malzemeler

Yarım kilo dana kıyma
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
1 adet rendelenmiş soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, nane, kimyon, kekik

Köfte yapılışına geçmeden önce kuyruk yağınızı küçük parçalar halinde inceltmeniz gerekir. Ardından içerisine kıyma, soğan, sarımsak, ekmek içi, tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice özdeşleşene kadar yoğurunuz. Elinizi az bir miktar yağladıktan sonra köftelere şekil vererek bir kap içerisine koyunuz. Köfteleri isterseniz bir gün isterseniz de birkaç saat beklettikten sonra pişirebilirsiniz. Köftelerinizi isterseniz kızartabilirsiniz, isterseniz de fırınlayabilirsiniz.

Hayvansal bir yağ türü olan kuyruk yağı geleneksel mutfaklarda kullanılır. İçerisinde yer alan vitaminler (A, D, E ve K) ve doymuş yağlar açısından son derece zengin olan kuyruk yağı vücut için önemli bir yapıya sahiptir. Cilt, kemik ve saç sağlığı açısından kuyruk yağı önemli. Yoğun bir yağ olan kuyruk yağı vücut enerjisini sağlayarak yoğun fiziksel çalışma içerisinde olan kişilere ilaç niteliğinde olur. Karatay ise kuyruk yağının en doğal ve sağlıklı besin olduğunu belirtirken kuyruk yağı olmazsa hücrelerinde çalışmayacağını söyledi.