![Kocaeli'de Cinayet Soruşturması: 7 Şüpheli Gözaltında](https://cdn.gelenhaberler.com/uploads/1280x720/images/202502/kocaeli-de-cinayet-sorusturmasi-7-supheli-gozaltinda-1200-231568.jpg)
Kocaeli'de Cinayet Soruşturması Başlatıldı
Kocaeli'de bir kişinin öldürülerek gömülmesine ilişkin olarak 7 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Kocaeli'in Başiskele ilçesinde Serdar Arslan (44) adlı kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine harekete geçti.
Öldürülme Detayları Ortaya Çıktı
Ekipler, Arslan'ın 20 Ocak tarihinde evinden çıkarak ormanlık bir alanda kaybolduğunu tespit etti. Arslan’ın dini nikahlı eşine ait arabanın Ümraniye Sanayi Sitesi'nde terk edilmiş olarak bulunduğu belirlendi.
Operasyonun Ayrıntıları
Polis, aracı Ümraniye'ye getirdiği iddia edilen Mahsun Ö. ve ona yardım eden diğer 6 şüpheliyi Kocaeli ve İstanbul'daki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakaladı.
Arslan’ın cesedi, Başiskele’deki bir bağ evinin yakınlarında gömülü halde bulundu. Emniyet yetkilileri, Mahsun Ö.'nün sorgulaması sırasında Arslan’ı, eski ortağı olan ağabeyi Habil Ö.'nün yönlendirmesiyle öldürdüğünü itiraf ettiğini aktardı.
Cesedin Taşınması ve Gömülmesi
Olayla ilgili yapılan araştırmalarda, Arslan’ın cesedinin ilk olarak bağ evinin yanına gömüldüğü, ardından Mahsun Ö. tarafından cesedin kireçlenip battaniye ile başka bir alana taşındığı tespit edildi. Battaniyenin yakıldığı ve bağ evindeki eşyaların delil bırakmamak adına değiştirildiği belirtildi.
Şüphelilerin Davranışı
Gözaltına alınan şüphelilerden Habil Ö.'nün, olayın üstünü örtmek amacıyla sık sık Arslan'ın eşini arayarak, maktulün kaçtığına dair telkinlerde bulunduğu öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.
Kocaeli'de bir kişinin öldürülüp gömülmesine ilişkin 7 şüpheli gözaltına alındı.
Kocaeli'de bir kişinin öldürülüp gömülmesine ilişkin 7 şüpheli gözaltına alındı.