Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kızılcık: 4 Saatte Kanserli Hücreleri Yok Ediyor

Araştırmanın sonucunda kızılcık özlerinin 4 saat içinde kanserli hücrelerin çoğunun yok ettiği ortaya çıktı. Kızılcık, antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve bağışıklık artırıcı bitkisel özlerle doludur. Cornell Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmada, araştırmacılar kızılcık özlerini insanlardaki meme kanseri hücreleri üzerinde test ettiler ve 4 saat içinde kanserli hücrelerin çoğunun yok olduğunu gördüler.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 17:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kızılcık: 4 Saatte Kanserli Hücreleri Yok Ediyor

Kızılcığın Kanserli Hücreleri Yok Ettiği Ortaya Çıktı

Araştırmanın sonucundan kızılcık özlerinin 4 saat içinde kanserli hücrelerin çoğunun yok ettiği ortaya çıktı. İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor. Kızılcığın ise kanserli hücreleri yok ettiğini ortaya çıkması dikkat çekti.

Kızılcığın Faydaları

Kızılcık; antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve bağışıklık artırıcı bitkisel özlerle doludur. Özellikle kırmızı meyvelerde bulunan fitokimyasallar kansere neden olan moleküllerle savaşır. Cornell Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmada, araştırmacılar kızılcık özlerini insanlardaki meme kanseri hücreleri üzerinde test ettiler ve 4 saat içinde kanserli hücrelerin çoğunun yok olduğunu gördüler.

Kızılcığın Faydaları

- İdrar yolu enfeksiyonunu önler
- Kalp sağlığını destekler
- Mide kanserine karşı koruma sağlar
- Kızılcık bağışıklığı güçlendirir
- İçeriğindeki bazı maddeler sayesinde diş ve diş eti sağlığı için oldukça yararlıdır.
- İltihap giderici özelliği vardır.
- Bünyesinde bulunan antioksidan maddeler sayesinde cildi güzelleştirirken yaşlanma etkilerinin en aza indirgenmesini sağlar.
- İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik sağlığına iyi gelir.

Kızılcık Nasıl Tüketilir?

Kızılcık çoğunlukla meyve suyu ya da kurutulmuş şekilde tüketilir. Ayrıca kızılcıktan reçel, hoşaf, ezme, marmelat gibi ürünler de elde edilebilir. Kızılcık aynı zamanda sos ya da jöle haline de getirilerek tüketilebilir.