Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kızartma Tenceresine Sirke Ekleyin! Patatesleri Çıtır Çıtır Yapın

Kızartma yağına sirke eklemek, patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını sağlar. AB Ombudsmanı Emily O'Reilly, Frontex'in arama ve kurtarma operasyonundaki rolünün açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 19:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kızartma Tenceresine Sirke Ekleyin! Patatesleri Çıtır Çıtır Yapın

Kızartma yağına sirke eklenirse ne işe yarar?

Kızartma yağına sirke eklemek, patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını sağlar. Sirkenin asidik özelliği, patatesin dışının çıtır olmasını sağlar.

AB'den Frontex'e Soruşturma: Tarihin En Ölümcül Kazasındaki Rolü Ne?

Tarihin en ölümcül kazalarından biri olan Girit açıklarında batan mülteci teknesine yönelik tartışmalar AB'nin denetim organı Sınır Koruma Ajansı'na (Frontex) soruşturma başlatılacağını duyurmasıyla sürüyor. AB Ombudsmanı Emily O'Reilly, Frontex'in arama ve kurtarma operasyonundaki rolünün açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Yunanistan'ın Mora yarımadası açıklarında 13 Haziran'ı 14 Haziran'a bağlayan gece, Libya’dan gelen harap ve aşırı yüklü bir balıkçı teknesi battı. Bu ölümcül gemi kazasında en az 82 kişi hayatını kaybetti. Avrupa Birliği'nin denetim organı, Frontex'in bu kazadaki rolünü araştırmak için soruşturma başlattı.

Teknede 750 Civarında Kişi Bulunuyordu

Batmakta olan Adriana teknesinde 750 civarında kişi bulunuyordu. Sadece 104 kişi hayatta kalırken 82 kişinin cesedine ulaşıldı.

Frontex'in Rolüne Odaklanılacak

Frontex'in arama ve kurtarma operasyonundaki rolünün açıklığa kavuşturulması için ulusal düzeyde bir soruşturma başlatıldı. AB Ombudsmanı, Frontex'in rolüne odaklanarak bu trajedinin sorumlularının belirlenmesini sağlamak istediğini belirtti.