Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kış Tatili için Şifa Kaynağı: Sultaniye Kaplıcaları

Kış aylarında tatil için tercih edilen Sultaniye Kaplıcaları, zengin mineral içeriği ve tedavi edici özellikleriyle dikkat çekiyor. Romatizma, cilt sorunları, solunum yolu hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi gelen kaplıcalar, Köyceğiz ve Marmaris'e yakın konumda bulunuyor. Ulaşım için şahsi araç tercih edilebileceği gibi çevredeki bungalov evlerde konaklama imkanı da mevcut.

Yayın Tarihi: 06.10.2023 22:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kış Tatili için Şifa Kaynağı: Sultaniye Kaplıcaları

Başlık:

Kış Tatili için Şifa Kaynağı: Sultaniye Kaplıcaları

Özel İsimler:

Sultaniye Kaplıcaları, Köyceğiz, Marmaris, Köyceğiz Belediyesi

Kış ayarının gelmesiyle birlikte tatil noktaları değişmeye başladı. Şifa bulmak isteyen vatandaşlar kaplıcalara yöneldi. Zengin mineral içeriğiyle Sultaniye Kaplıcaları da tercih edilenler arasında yerini aldı. Kaplıcalar özellikle kış aylarının vazgeçilmez noktalarından bir tanesi. Yoğun olarak tercih edilen kaplıcalardan biri olan Sultaniye kaplıcaları, kış ayları için en uygunu. Gittiğiniz zaman dönmek istemeyeceğiz Kapılıca ’da her türlü hizmete ulaşabilirsiniz. Hastalıklardan birazda olsa kurtulmak, rahatlamak isteyenler için eşsiz bir tercih. İçeriğinde birçok mineral bulunan, 39 derece su sıcaklığına sahip Sultaniye kaplıcaları, birçok rahatsızlığa iyi geliyor.

Tedavi Edici Özelliğe Sahip:

Kaplıca suları içerdikleri minerallere göre çeşitli sağlık sorunlarının tedavisine yardımcı olurlar. Sultaniye kaplıcaları özellikle romatizma, cilt sorunları, solunum yolu hastalıkları, sinirsel hastalıklar, kalp, deri ve kan dolaşımı, kadın hastalıkları, böbrek, mide bağırsak hastalıkları, idrar yolları, kas yorgunluğu, eklem ve kireçlenme, beslenme bozukluğu, göz hastalıkları, ameliyat sonrası nekahat dönemi hastalığı ve diğer sağlık problemleri için etkilere sahip olabilir.

Zengin Mineral İçeriği:

Sultaniye kaplıcaları tatlı su karıştırılmadan havuzlara verilen su zengin mineral içeriğine sahiptir. 39 derece sıcaklığa sahip sultaniye kaplıcaları, yüksek oranda amonyum, sodyum, potasyum, lityum, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, klorür, alüminyum, iyot, bromür, florür, sülfat, nitrat, bikarbonat, hidroarsenat ve radon gibi mineraller içermektedir.

Sultaniye Kaplıcalarına Ulaşım:

Sultaniye kaplıcaları, Köyceğiz’e 25, Marmaris’e ise 70 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilmektedir. Ölemez dağının Köyceğiz gölü ile birleştiği noktada yer alıyor. 4 kişiye kadar kalınabilen evlerin günlük ücreti kişi başı 400 TL’den başlamaktadır. Çevredeki bungalov evleri tercih edebilirisiniz. Kaplıcalar burada bulunan evlere de hizmet vermektedir. Sultaniye Kaplıcalarına gidebileceği toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Ancak şahsi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.