Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. Yıl Dönümü Kutlandı

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. kuruluş yılı, Bişkek'teki Milli Filarmoni Binası'nda coşkuyla kutlandı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:48

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. Yıl Dönümü Kutlandı

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın Önemli Dönümü

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, kuruluşunun 80. yıl dönümünü düzenlenen özel bir "Gala Programı" ile kutladı. Etkinlik, başkent Bişkek'teki Milli Filarmoni Binası'nda gerçekleştirildi.

Önemli Konuklar Bir Araya Geldi

Programa Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ve pek çok diplomat, Bakanlık çalışanı, büyükelçi ile diğer davetliler katıldı.

Caparov'un Vurguları

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, etkinlikte yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığı kadrosunu güçlendirmeye ve dünya dillerini konuşabilen yetkin uzmanlar yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti. Caparov, "Profesyonel bir diplomat, ulusal çıkarlarımızı uluslararası alanda başarıyla korumanın ve geliştirmenin anahtarıdır." ifadesinde bulundu.

Caparov, devletin çeşitli tehditlerle karşı karşıya olduğu durumlarda dahi Kırgız halkının ulusal değerlerine güvenerek, özgürlüklerini ve egemenliklerini koruma konusunda diplomatik yöntemlerle başarılı olduğunu dile getirdi.

Tarihçe ve İlişkiler

Bakanlığın 1944 yılında kurulduğunu hatırlatan Caparov, bağımsızlık sonrası Kırgızistan'ın 170 ülke ile diplomatik ilişkiler kurduğunu ve 124 uluslararası örgütün üyesi olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kırgızistan'ın 100'den fazla ülkede diplomatik misyonunun bulunduğuna ve Bişkek'te 100'ün üzerinde yabancı elçilik ve uluslararası kuruluşun akredite olduğuna değindi.

Dış Politika Vurguları

Caparov, dış politika ve ekonomi alanındaki sorumluluklarına dikkat çekerek, "Birleşmiş Milletler içindeki siyasi diyalog ve işbirliğine, iklim değişikliği ile küresel mücadele, transit potansiyelinin artırılması ve enerji güvenliğinin sağlanması gibi konulara özel önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

Ödül Töreni

Etkinlikte, Dış politikaya katkılarından ötürü Bakanlığın eski çalışanlarına devlet ödülleri verildi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının kuruluşunun 80. yıl dönümü, düzenlenen "Gala Programı" ile...

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının kuruluşunun 80. yıl dönümü, düzenlenen "Gala Programı" ile kutlandı.