Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Geleceğin Zirvesi'nde Küresel Mimarinin Temellerini Attı

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, BM Gelecek Zirvesi'nde tüm insanlığa hitap etti, yeni bir küresel düzenin gerekliliğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 10:50
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 10:50

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Geleceğin Zirvesi'nde Küresel Mimarinin Temellerini Attı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, BM Gelecek Zirvesi'nde Konuştu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen Geleceğin Zirvesi'nde, sadece elit kesimlerin değil, tüm toplumun faydalanacağı yeni bir küresel yapı üzerine konuştu.

Uluslararası Krizlere Dikkat Çekti

Caparov, New York'ta gerçekleştirilen bu önemli toplantıda, uluslararası sistemin karşılaştığı krizleri hatırlatarak, "Gelecek Zirvesi, herkese hizmet edecek bir küresel mimarinin temellerini atacak eşsiz bir platformdur," dedi.

Yeni Yaklaşımlar Gerekiyor

Önceden belirlenen çok taraflı işbirliği yöntemlerinin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Caparov, yalnızca mevcut sorunların çözümü için değil, aynı zamanda gelecek nesillerin refahı için de sağlam önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Karşılaşılan Zorluklar

Caparov, "Dünya toplumu zorunlu göç, iklim değişikliği ve kaynaklar üzerindeki eşitsizlik gibi birçok sorunla mücadele ediyor. Elde edilen kazanımlar, en savunmasız gruplara çoğu zaman ulaşmıyor. Bu nedenle çok taraflı yönetimde daha adil yaklaşımlara ihtiyaç var," dedi.

Liderlere Çağrı

Kendisi, bugünkü kararların birden fazla neslin geleceğini belirleyeceğini belirterek, liderlere karşılıklı güven, işbirliği ve adalet hedefiyle hareket etme çağrısında bulundu. Ayrıca, gelişmekte olan ülkelerin desteklenmesinde uluslararası mali kuruluşlar'ın fonlarının yenilenmesinin önemini vurguladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde tertiplenen “Geleceğin Zirvesinde" katılımcılara hitap etti.