Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kilo Vermenin Yolu: Düşük Kalorili Ama Tok Tutan Yiyecekler

Kilo vermek isteyenlerin tok kalmak için tercih edebileceği düşük kalorili, sağlıklı besinler bulunuyor. Roka, kuşkonmaz, brokoli, kereviz, lahana, kabak, domates ve patlamış mısır gibi yiyecekler, tokluk hissi verirken aynı zamanda sağlıklı bir diyet için gerekli vitamin, mineral ve antioksidanları da sağlıyor.

Yayın Tarihi: 25.06.2023 15:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kilo Vermenin Yolu: Düşük Kalorili Ama Tok Tutan Yiyecekler

Roka

Bir fincan dolusu yapraklı, roka sadece 5 kalori içerir. Roka ayrıca katı bir K vitamini, lif ve antioksidan kaynağıdır.

Kuşkonmaz

Yarım fincan porsiyon sadece 20 kaloridir, ancak aynı zamanda 2 gram lif, 2 gram protein ve günlük K vitamini ihtiyacının yarısını içerir.

Dolmalık Biber

Orta boy bir dolmalık biber veya bir fincan porsiyon sadece 30 kaloriye sahiptir. Şaşırtıcı bir şekilde, bu tatlı biberler aynı zamanda C vitamini ile doludur ve önerilen günlük değerinizin %100'ünden fazlası tek bir biberde bulunur.

Brokoli

Bir kase doğranmış brokoli sadece 31 kalori içerir, bu yüzden mümkün olduğunca sık olarak tabağınıza ekleyin veya tariflere ekleyin.

Lahana

Bir kase lahana yaklaşık 18 kalori içerir. Salatalar, sandviçler, garnitürler için veya yemek olarak sote edilmiş olsun, yemeğinize çok fazla kalori eklemeden daha büyük bir porsiyon hazırlamanın kolay bir yoludur.

Karnabahar

Karnabahar sadece lif ve antioksidanlarla dolu değil, aynı zamanda fincan başına sadece 27 kalori içeriyor.

Kereviz

Kerevizin %95'i su olduğunda kalorisi de oldukça azdır ve fincan başına sadece 15 kaloriye sahiptir.

Pazi

Pazı, ıspanağa benzeyen ama aslında pancar ailesinin bir üyesi olan yapraklı bir yeşildir. Bir fincanda sadece 35 kalori içerir.

Aci Biber

Jalapeno, yarım fincanlık bir porsiyonda yaklaşık 13 kaloriye sahipken, aynı porsiyon boyutunda serrano biberleri yaklaşık 14 kaloriye sahiptir.

Salatalık

Bir bardak salatalık sadece 16 kalori içermekte. Ayrıca K, C ve B vitaminleri içerir.

Rezene

Rezene sadece 27 kalori içerir.

Greyfurt

Yüksek su içeriği nedeniyle tok olduğu ve sağlam bir vitamin, mineral, antioksidan ve lif kaynağıdır. Yarım meyve başına 37 kalori içerir.

Kale

Yaklaşık 33 kalori içeren bir fincan kıyılmış lahana porsiyonuyla, diğer yapraklı yeşilliklere kıyasla biraz daha bol miktarda kalori içerir.

Marul

Bütün bir kase marul 10'dan az kalori içerir.

Patlamış Mısır

Bir fincanlık porsiyonu sadece 31 kalori içerir. Yağ koymuş olsanız bile, bir fincan hala sadece 35 kaloridir.

Turp

Bir fincanlık porsiyonu , çok sayıda vitamin, mineral ve antioksidan barındırırken sadece 18 kaloriye sahiptir.

Ispanak

Bir kase ıspanak sadece 7 kalori ve günlük K, A ve C vitaminleri ihtiyacınızı içerir.

Kabak

Bir fincanlık porsiyonu başına 19 kaloriye sahiptir.

Domates

Veya çeri domates hayranıysanız, aynı miktarda kalori için tam bir fincan yiyebilirsiniz. Domates ayrıca, meyveye sadece rengini vermekle kalmayıp kanser ve kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek bir antioksidan olan likopen açısından da zengindir.

Su Teresi

Su teresi fincan başına sadece 4 kalori ile tüm bu listedeki en düşük kalorili besindir.