Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kılıçdaroğlu'ndan 'enflasyon raporu' değerlendirmesi: Merkez nihayet asli görevini hatırlamış

Merkez Bankası'nın faiz artırmasını ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçen haftaki enflasyon raporu sunumunu değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankasının asli görevine dönmesini olumlu karşıladığını belirtti. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 128 milyar dolar konusunda açıklık yapması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 09:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kılıçdaroğlu'ndan 'enflasyon raporu' değerlendirmesi: Merkez nihayet asli görevini hatırlamış

Kılıçdaroğlu'ndan 'enflasyon raporu' değerlendirmesi: Merkez nihayet asli görevini hatırlamış

Merkez Bankası'nın faiz artırmasını ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçen haftaki enflasyon raporu sunumunu yorumlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Öncelikle raporun iletişiminde 'fiyat istikrarı' hususuna sürekli atıf yapılması, Merkez Bankasının bu asli görevinin sürekli hatırlatılması önemli. Merkez Bankası uzun bir zaman sonra nihayet asli görevini hatırlamış görünüyor' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ekonomi gündemine ilişkin gazeteci Murat Yetkin'e açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın iki kez faiz artırmasını ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçen haftaki enflasyon raporu sunumunda 'fiyat istikrarı' vurgusu yapmasını olumlu karşıladığını ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan

Kılıçdaroğlu, 'Öncelikle raporun iletişiminde 'fiyat istikrarı' hususuna sürekli atıf yapılması, Merkez Bankasının bu asli görevinin sürekli hatırlatılması önemli. Merkez Bankası uzun bir zaman sonra nihayet asli görevini hatırlamış görünüyor' diye konuştu.

'128 MİLYAR DOLARA AÇIKLIK GETİRİLMELİ'

CHP lideri, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in performansını da değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Muhalefetin 'Merkez Bankası'nın arka kapıdan satılarak buharlaştırıldığını' savunduğu 128 milyar dolar konusuna, Şimşek'in açıklık getirmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 'Şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uyum taahhüdünün yerine getirilmesi için evvela '128 milyar dolar nerede?' sorusuyla hafızalara kazınan, arka kapıdan satılan tüm dövizlerin hesabının millete verilmesi gerekir. Yine Kur Korumalı Mevduatın TCMB’ya toplam yükünün ne olduğu, Kur Korumalı Mevduatın bireyler ve şirketler kesimi arasındaki dağılım kamuoyuna mutlaka açıklanmalıdır.'