Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kesilmiş Limonun Buzdolabında Muhafaza Edilmesi Zararlı mı?

Limon, genel sağlığımız açısından bize bir dizi yarar sunan küçük bir şifa deposudur. Ancak kesilmiş limonun buzdolabında muhafaza edilmesi zararlı olabilir. Limonu kesilmiş bir şekilde buzdolabında bekletmek, sindirim ve sinir sistemini olumsuz etkileyebilir. Kesilmiş limonun doğru saklanma yöntemleri ise üzerine tuz serpiştirerek streç ile sarıp saklamak veya dilimlenmiş ucunu kürdan yardımıyla kalan limona sabitlemektir.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 20:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kesilmiş Limonun Buzdolabında Muhafaza Edilmesi Zararlı mı?

Limonun Sağlığa Faydaları

Limon, genel sağlığımız açısından bize bir dizi yarar sunan küçük bir şifa deposudur. Limonun en bilinen faydaları arasında mükemmel bir C vitamini kaynağı olduğu vardır. Limon; bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemine yardımcı olarak yiyeceklerin hızla parçalanmasına yardımcı olur. Ayrıca limon cilt ve ağız sağlığına harikalar yaratan faydalarla doludur.

Kesilmiş Limonun Buzdolabında Saklanmasının Zararı

Limonu buzdolabında muhafaza ederken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar vardır. Öncelikle yarım kalmış limonu kesinlikle açık bir şekilde buzdolabına koymamalıyız. Limonu ortadan ikiye kesip daha sonra tüketmek için buzdolabına koyduğumuzda adeta zehir saçıyor. Limonu kesilmiş bir şekilde buzdolabında 1 gece bile olsa bekletmeyin.

Kesilmiş Limonun Doğru Saklanma Yöntemi

Eğer kesilmiş limonu buzdolabında muhafaza etmek istiyorsanız üzerine biraz tuz serpiştirerek streç ile sarıp saklayabilirsiniz. Ya da dilimlenmiş ucunu kürdan yardımıyla kalan limona sabitleyin.

Kesilmiş Limonun Yarısını Buzdolabına Koymak

Kesilen limonun yarısını buzdolabına koyanlar dikkat. Ölümcül olabilir. Kesik bir şekilde buzdolabına konulan meyve ve sebzeler zehre dönüşebilir. Limonu bu şekilde muhafaza ederek sindirim ve sinir sistemini bozabilir. Bu yüzden kesilmiş limonları 1 gecede olsa buzdolabında bekletmeyin.