Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kepek ve Egzamaya Elveda, Güçlü Saçlara Merhaba! Maden Suyu Kurtarıcınız Olacak!

Kepek ve egzama sorunu yaşayan insanların sık sık kullandığı maden suyu yönteminden haberdar mısınız? İşte detaylar... Maden suyunun saçlara olan faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Kepek ve saç dökülme sorununu çok sık yaşayan kişiler için doğal çözüm olan maden suyunun bu faydasını çoğu kişi bilmez. Saçlarda zamanla azalan mineral ve vitaminler ciddi sorunlara neden olur. Uzmanlar bunun önüne geçmek için çok çaba harcarlar. Saç kaybını yüzde 90 engelleyen maden suyu, deride meydana gelen kepek sorununu azaltarak saçtaki enfeksiyonu da azaltır. Saç dökülmesine katkıda bulunan içecekler arasında şekerli içecekler, kızarmış yiyecekler ve gazlı içecekler bulunur.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 20:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kepek ve Egzamaya Elveda, Güçlü Saçlara Merhaba! Maden Suyu Kurtarıcınız Olacak!

Kepek ve Egzamaya Elveda, Güçlü Saçlara Merhaba! Maden Suyu Kurtarıcınız Olacak!

Kepek ve egzama sorunu yaşayan insanların sık sık kullandığı maden suyu yönteminden haberdar mısınız? Kurtarıcınız olabilir... İşte detaylar...

Kepek ve Saç Dökülmesine Doğal Çözüm: Maden Suyu

Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarında tercih edilen maden suyunun saçlara olan faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. İçeriğinde yüksek oranda demir ve folik asit barındıran maden suyunun saça olan faydaları hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Kepek ve saç dökülme sorununu çok sık yaşayan kişiler için doğal çözüm olan maden suyunun bu faydasını çoğu kişi bilmez. Birçok kozmetik ürün denemek yerine maden suyunun bu kullanım şekline bayılacaksınız.

Maden Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Saçlarda zamanla azalan mineral ve vitaminler ciddi sorunlara neden olur. Kepeklenme saç köklerinde gevşeme ve dökülme gibi sorunlar artar. Uzmanlar bunun önüne geçmek için çok çaba harcarlar. Çünkü saç kaybı akabinde ciddi bir tedavi sürecini beraberinde getirir. Bunlardan biri de ekmedir. Bu raddeye gelmeden çözümleme yapmanın en kolay yolu olan ilaç ise maden suyu olduğu açıklandı.

Çoğu insanın bilmediği bu bilgi saç kaybını yüzde 90 engeller. Uzmanların çoğu saf olan maden suyunun deride meydana gelen kepek sorununu azaltarak saçtaki enfeksiyonu azalttığı keşfedilmiştir. Bunun yanı sıra maden suyuyla yıkanan saçlar daha parlak ve canlı görünür. Kırılma ve yıpranmalarını engelleyen maden suyu, saç köklerindeki gerekli olan demir ve folik asidi sağlar.

Saç Dökülmesine Katkıda Bulunan İçecekler

Özellikle erkeklerin yoğun bir şekilde yaşadığı saç dökülmesinin pek çok sebebi bulunuyor. Bunlar arasında genetik faktörler, saç derisinde yağ ve ter birikimi, dengesiz beslenme, stres, mevsim değişiklikleri ve kimyasal maddelere maruz kalma sayılabilir. Ancak bunlara ek olarak bazı içeceklerin de saç dökülmesine katkıda bulunduğu araştırmalarla gösterilmiştir.

Şekerli İçecekler Saç Köklerini Zayıflatıyor

Fazla şeker tüketimi, insülin direncine yol açar ve kan dolaşımını bozar. Bu da saç köklerinin beslenmesini engeller ve saçların zayıflayarak kopmasına sebep olur. Yapılan bir çalışmada, kola, gazoz, şekerli meyve suları ve enerji içecekleri gibi içeceklerin saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri olduğu belirlendi.

Kızarmış Yiyecekler de Tehlikeli

Bunun yanında, şekerli ve kızarmış yiyeceklerin de saç dökülmesine etki ettiği vurgulandı.

Gazlı İçecekler Depresyona Sokuyor

Ayrıca, günde üç tane gazlı içecek içenlerin depresyona yakalanma oranının yüzde 25 daha fazla olduğu da araştırmacılar tarafından ifade edilmiştir.