
Erzincan'da Alternatif Turizm Buluşmaları Düzenlendi
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, Sivas'ın Divriği ve Malatya'nın Arapgir ilçeleriyle turizm potansiyelinin artırılması amacıyla "Alternatif Turizm Buluşmaları, Kemaliye Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Çalıştayın Organizatörleri
Bu önemli etkinlik, Erzincan Valiliği, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), Kemaliye Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğiyle Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı. Çalıştayda, bölgedeki turizm potansiyelinin artırılması için yürütülecek projeler ve stratejiler tartışıldı.
Vali Yardımcısı İzci’nin Açıklamaları
Vali Yardımcısı Yusuf İzci, çalıştayda yaptığı konuşmada, Kemaliye'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çektiğini ifade etti. İzci, "Bölgesel işbirliği ile Kemaliye, Divriği ve Arapgir'in bir arada ele alınması, sadece turizm gelirlerini arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda kültürel mirasımızın korunmasına da katkı sağlayacaktır" dedi.
Milletvekili Sarıgül'ün Mesajı
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise, Kemaliye'nin tarihi marka değerinin korunması gerektiğini belirterek, bu potansiyeli daha iyi bir seviyeye taşımak için işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.
Kemaliye Kaymakamı Kayatürk’ün Görüşleri
Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk, ilçenin güçlü turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Kayatürk, "Birbirini tamamlayan tarihi dokular ve doğal güzelliklerimizle, işbirlikleri ile bu potansiyeli daha da yukarılara taşıyabiliriz" dedi.
Katılımcılar ve İşbirliği
Çalıştaya KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Kemaliye Belediye Başkanı Erdem Atmaca, Sivas Divriği Kaymakamı Resul Tutay, Divriği Belediye Başkanı Cihan Deniz Akbaş, Malatya Arapgir Kaymakamı Fikri Badioğlu, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, akademisyenler, STK temsilcileri, birim amirleri ve bölge esnafı katıldı.
Erzincan'ın turistik ilçesi Kemaliye'de, sınır ilçeler Sivas Divriği ve Malatya Arapgir'in de turizm potansiyelinin artırılması amacıyla "Alternatif Turizm Buluşmaları, Kemaliye Turizm Çalıştayı" düzenlendi.
Erzincan'ın turistik ilçesi Kemaliye'de, sınır ilçeler Sivas Divriği ve Malatya Arapgir'in de turizm potansiyelinin artırılması amacıyla "Alternatif Turizm Buluşmaları, Kemaliye Turizm Çalıştayı" düzenlendi.