Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kazakistan Orta Doğu'daki Gerilim Hakkında Açıklama Yaptı

Kazakistan, Orta Doğu'daki artan gerilimden derin endişe duyduğunu ve ülkelerin itidal gösterilmesi gerektiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 18:06
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 18:06

Kazakistan Orta Doğu'daki Gerilim Hakkında Açıklama Yaptı

Kazakistan'dan Orta Doğu Açıklaması

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Orta Doğu'da yaşanan artan gerilim konusunda derin endişelerini dile getirdi. Smadiyarov, "İlgili tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Diplomatik Çözüm Vurgusu

Smadiyarov, bölgede yaşanan anlaşmazlıkların, Birleşmiş Milletler Şartı ve uluslararası hukuk çerçevesinde yalnızca siyasi ve diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. "Kazakistan, uluslararası toplumun durumu istikrara kavuşturma çabalarını desteklemekte kararlıdır," dedi.

Kazakhstan Vatandaşlarının Güvenliği

İsrail, İran ve Lübnan'daki Kazak vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla büyükelçiliklerin yoğun bir çaba içinde olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde, bu ülkelerdeki vatandaşlara yardım etmek üzere özel bir karargah oluşturulduğunu belirten Smadiyarov, tahliye uçuşlarının yapılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Referandumun Etkileri

Smadiyarov, Orta Doğu'daki askeri ve siyasi durumun kötüleşmesi nedeniyle, 6 Ekim'de yapılacak nükleer enerji santrali referandumunda, bu ülkelerde oy kullanacak vatandaşların güvenliği için sandıkların Kazakistan temsilciliklerinde kurulmayacağını da sözlerine ekledi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma...

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma ilişkin tutumu konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.