Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kazakistan Cumhuriyet Günü Bakü'de Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Kazakistan Cumhuriyet Günü dolayısıyla özel bir resepsiyon düzenlendi. İki ülke ilişkileri vurgulandı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 21:31
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 21:31

Kazakistan Cumhuriyet Günü Bakü'de Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan'da Kazakistan Cumhuriyet Günü Töreni

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayramı olan 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla özel bir resepsiyon gerçekleştirildi.

Resepsiyona Katılanlar

Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Alim Bayel tarafından ev sahipliği yapılan etkinliğe; Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Elnur Memmedov, devlet yetkilileri, milletvekilleri, diplomatlar ve diğer konuklar katıldı. Ayrıca, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da etkinlikte yer aldı.

İlişkilerin Gelişimi ve Ortaklık Vurgusu

Resepsiyon sırasında, Azerbaycan ve Kazakistan milli marşları okundu. Büyükelçi Alim Bayel, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam bir hukuki temele dayandığını ve sürekli olarak geliştiğini ifade etti. Bayel ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Bizim ailemiz Türk dünyasıdır." sözlerini hatırlatarak, bu yıl Türk Devletleri Teşkilatı'nın 15. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını bildirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Elnur Memmedov da, iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve dini bağların yanı sıra süreklilik arz eden dostluk ilişkilerinin temel alarak, Azerbaycan ile Kazakistan'ın stratejik ortaklık ve müttefiklik noktasındaki önemine vurgu yaptı.

Kültürel Aktiviteler ve İkramlar

Etkinlik kapsamında Kazak müzisyenler şarkılarla konuklara keyifli anlar yaşatırken, davetlilere Kazak mutfağının çeşitli lezzetleri ikram edildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayram statüsünde olan 25 Ekim Cumhuriyet...

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayram statüsünde olan 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla resepsiyon verildi. Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Alim Bayel etkinlikte konuşma yaptı.