Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kayıp Star Wars Uzay Aracı Modeli Bulundu

1977 Star Wars filminde kullanılan uzay aracı modeli, Oscar adayı model yapımcısı Greg Jein'in koleksiyonunda bulundu. Model, 400 bin dolardan başlayan tekliflerle açık artırmaya çıkarıldı. Model yapımcısı Greg Jein'in koleksiyonunda keşfedilen 50 santimlik model, Star Wars: Yeni Bir Umut filminin ünlü siper koşusu da dahil olmak üzere son savaşında kullanıldı.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 03:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kayıp Star Wars Uzay Aracı Modeli Bulundu

1977 Star Wars filminde kullanılan uzay aracı modelinin onlarca yıldır kayıp olduğu düşünülüyordu ancak Oscar adayı model yapımcısı Greg Jein'in koleksiyonunda bulundu.

Orijinal Star Wars filmindeki kritik bir savaşta kullanılan X-Wing Fighter'ın uzun süredir kayıp olan modeli, 400 bin dolardan başlayan tekliflerle açık artırmaya çıkarıldı.

50 santimlik model, 1941 ve Üçüncü Türden Yakın Karşılaşmalar filmleriyle Oscar'a aday gösterilen model yapımcısı Greg Jein'in koleksiyonunda keşfedildi.

Jein geçen yıl mayıs ayında 76 yaşında hayatını kaybetti.

George Lucas'ın görsel efekt şirketi Industrial Light Magic tarafından inşa edilen model, 1977 yapımı Star Wars: Yeni Bir Umut filminin ünlü siper koşusu da dahil olmak üzere son savaşında kullanıldı.

Model, özellikle yakın çekimlerde kullanılmak üzere detaylandırılan, bilinen dört 'kahraman modelden' biri.

Star Wars filmlerindeki görsel efektlerin çoğundan sorumlu görsel efekt şirketi ILM, Yavin IV'te Death Star'a karşı verilen savaşı filme almak için dört adet gerçek boyutlu X-Wing üretmişti.

Bu X-Wing modelleri, 40 yıldır kayıp olarak biliniyordu ama şimdi bir tanesi, bir açık artırmada ortaya çıkmış durumda.

Oscar adayı model yapımcısı Greg Jein'in koleksiyonu, Heritage Auctions aracılığıyla önümüzdeki ay açık artırmaya çıkacak.

Star Trek'in pilotu 'The Cage'ın orijinal fazer tabancasından Adam West'in ekranda kullandığı Batman Batarang aksesuarlarından birine kadar her şeyi içeren koleksiyonun en önemli parçalarından biri, Star Wars: A New Hope filminde Red Leader için kullanılan X-Wing hero modeli.

Diğer hero modellerinin yanı sıra Red One X-Wing'in, ILM'nin 1978'de San Fernando Vadisi'nden San Francisco Körfez Bölgesi'ne taşınması sırasında kaybolduğuna inanılıyordu.

ILM, A New Hope için çeşitli tiplerde en az sekiz X-Wing modeli üretti.

Doğal olarak pyro modeller çekimler sırasında büyük ölçüde yok edilmiş olsa da Red One'ın yeniden bulunmasından önce sadece bir hero modelinin sağlam kaldığı biliniyor: Red Three, filmde Biggs Darklighter'a verilen yıldız savaş uçağı.

Yarım asırdan uzun bir süre sonra başka bir modelin bulunması Star Wars ve görsel efektler tarihi açısından kayda değer bir an.

Jein'in kişisel koleksiyonu 14-15 Ekim tarihleri arasında Dallas, Teksas'ta açık artırmaya çıkarılacak ve Red One için verilecek teklifler 400.000 dolardan başlayacak.