Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kayıp Aileden Tunahan'a Destek Ziyareti

Antalya'da kaybedilen çocukların aileleri, Tunahan Yılmaz'a destek olmak için bir araya geldi ve imzalı krampon hediye etti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 11:08
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 11:08

Kayıp Aileden Tunahan'a Destek Ziyareti

Kayıp Aileden Tunahan'a Destek Ziyareti

Antalya'da iki yıl önce sahipsiz köpeklerden kaçarken bir kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın aile üyeleri, Tunahan Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette milli futbolcu Arda Güler'in imzaladığı krampon, Tunahan'a hediye edildi.

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, eşi Derya Pınar ve derneğin Fransa'da yaşayan gönüllüsü Erdal Ünlü, Tunahan'ı Keçiören'deki evinde ziyaret ederek ona çeşitli hediyeler takdim etti. Baba Halil Yılmaz, Tunahan'ın sağlık durumu hakkında bilgi vererek geçen süreçte yaşadığı zorluklara değindi.

Halil Yılmaz'dan Açıklamalar

Baba Halil Yılmaz, "Yalnız günü gününü tutmuyor. Bazen sabahları huysuzlaşıyor, bu da bizi üzmekte. İki yıllık ameliyat programı devam edecek," dedi.

Yılmaz ayrıca, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Tek amacımız, başka Tunahanların canının yanmamasıdır. Mahra'nın ailesiyle bir araya gelmek bize güç veriyor," ifadelerini kullandı.

Sahipsiz Hayvanlar Konusunda Üzüntü

TBMM'de sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren bir kanun teklifinin görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalar üzerine duygularını paylaşan Yılmaz, "Bazı milletvekilleri bize hakaretler savurdu. Bu durumu asla unutmayacağım," dedi.

Murat Pınar’ın Vurgusu

Murat Pınar, derneği kızı Mahra'nın kaybından sonra kurduğunu belirterek, "O günden bu güne 25 çocuk dahil 77 vatandaşı kaybettik. Bu nedenle Tunahan’a destek vermek amacıyla buradayız," dedi.

Toplumsal Destek Beklentisi

Pınar, yasayla ilgili hayatına açık olan değişikliklerde halkın ve vekillerin desteklerini beklediğini dile getirdi. "Önce insan, sonra hayvan refahı" parolasıyla hareket ettiklerini belirtti.

Uluslararası Destek

Dernek gönüllüsü Erdal Ünlü, Tunahan'a Arda Güler imzalı kramponu ulaştırdıklarını ve Avrupa devletlerindeki başıboş köpek sorununu gündeme getirerek "İsveç'e kadar bir tane başıboş köpek yok" dedi.