Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken Görüşmesi

Katar Emiri Şeyh Temim, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Gazze ve Lübnan'daki ateşkes çabalarını görüştü.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 15:19
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 15:19

Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken Görüşmesi

Katar Emiri ve ABD Dışişleri Bakanı Görüşmesi

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelerek Gazze Şeridi ve Lübnan'daki ateşkes girişimleri üzerine detaylı bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin Detayları

Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan resmi açıklamada, Şeyh Temim'in Antony Blinken’ı, İsrail ve Suudi Arabistan'ı içeren bir Orta Doğu turu sırasında Doha'da kabul ettiği bildirildi. Görüşmede, Katar ve ABD arasındaki uzun vadeli stratejik ilişkilerin güçlendirilmesi için çeşitli olanaklar masaya yatırıldı.

Uluslararası Gelişmeler Üzerine Değerlendirmeler

Açıklamaya göre, ikilinin görüşmesinde sadece Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria’nın durumu değil, aynı zamanda Lübnan’daki gelişmeler de ele alındı. Özellikle, Gazze ve Lübnan'daki ateşkes çabalarına dair son durumlar detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Bölgedeki Gerginlikler

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim 2023’te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını başlatmasından bu yana Orta Doğu'yu 11. kez ziyaret ederken, bölgedeki durumun kritik önemi bir kez daha vurgulanmış oldu. Blinken, görüşmelerinin ardından önceki durağı olan Suudi Arabistan'a geçiş yaptı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu...

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu turu kapsamında Doha'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken (solda) ile Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes çabalarıyla ilgili gelişmeleri ele aldı.