Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kaspersky, Yapay Zeka Odaklı Eğitim Modülünü Tanıttı

Kaspersky, yeni yapay zeka tabanlı eğitim modülü ile siber tehditlere karşı mücadelede profesyonellere yeni beceriler kazandırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 11:14
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 11:14

Kaspersky, Yapay Zeka Odaklı Eğitim Modülünü Tanıttı

Kaspersky'nin Yeni Yapay Zeka Eğitim Modülü

Kaspersky, Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu (ASAP) dahilinde yapay zeka odaklı yeni bir eğitim modülü tanıttı. Bu modül, artan yapay zeka kaynaklı tehditleri anlamanın ve bu tehditlerle başa çıkmanın önemini vurguluyor.

Tehditlerin Gerçekleşen Örnekleri

Şubat ayında, çok uluslu bir firmanın finans bölümündeki bir çalışan, video konferans sırasında sahte finans müdürüyle dolandırıcılık yapan "deepfake" teknolojisini kullanan bir dolandırıcının tuzağına düştü ve 25 milyon dolarlık bir kayba uğradı. Bu saldırıda, kurban, görüşmede kendisine şirket çalışanı gibi görünen diğer kişilerin de aslında yapay zeka ürünü olduğunu fark edememişti.

Yeni Eğitim Modülünün İçeriği

Kaspersky'nin yeni eğitim modülü, yapay zeka tabanlı siber saldırılarla başa çıkmak için profesyonellere gerekli becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Modül, 7 ayrıntılı dersten oluşan iki aşamalı bir yapı sunuyor:

  • 1. Aşama: Dolandırıcıların yapay zekayı kötü niyetli amaçlar için nasıl kullandığını ve bu taktiklerle mücadele etmenin yollarını ele alıyor. Konular arasında sahte videoların oluşturulması, ses taklidi ve diğer yapay zeka hileleri bulunuyor.
  • 2. Aşama: Profesyonel ortamlarda yapay zekayla ilişkili riskleri araştırmak üzerine odaklanıyor.

Kaspersky'den Önemli Açıklamalar

Kaspersky Security Awareness Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Tatyana Shumaylova, "Yapay zeka odaklı siber tehditler sürekli gelişirken, profesyonellerin bu riskleri etkili biçimde azaltabilmeleri için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması kritik önem taşıyor. Kaspersky ASAP'taki yeni modülümüz, kullanıcılarımızı günümüzün siber tehdit ortamı ve bunlara karşı koyma yolları hakkında kapsamlı bir anlayışla güçlendirmeye yönelik önemli bir adım temsil ediyor," diyerek sözlerini tamamladı. Bu modül, dikkat ve tedbiri teşvik ederek dijital ortamda ortaya çıkan yeni tehditlerle mücadele etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.