Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kaspersky Safe Kids Uygunsuz İçerik Korumasında Başarı Sertifikası Aldı

Kaspersky Safe Kids, ebeveyn kontrolü alanında başarılarıyla dikkat çekerek onay sertifikası aldı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 11:07

Kaspersky Safe Kids Uygunsuz İçerik Korumasında Başarı Sertifikası Aldı

Kaspersky Safe Kids'ten Büyük Başarı

Kaspersky, Safe Kids uygulamasıyla çevrim içi dünyada çocukları koruma konusundaki etkinliğini global ölçekte kanıtladı. Bağımsız test kuruluşları AV-TEST ve AV-Comparatives tarafından düzenlenen incelemeler neticesinde, Kaspersky Safe Kids, uygunsuz içeriklerlere karşı sağladığı koruma ile "Onay Sertifikası"na layık görüldü.

8. Kez Sertifika

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Kaspersky Safe Kids, art arda sekizinci defa "Ebeveyn Kontrolü Testi" sertifikasını almış durumda. Uygulama, Windows platformunda yetişkin içeriklerine karşı yüzde 100 engelleme oranına ulaşarak bu başarıyı elde eden tek üretici oldu.

Diğer Kategorilerdeki Performans

Ayrıca, Kaspersky Safe Kids, şiddet ve kumar gibi önemli kategorilerde yüzde 92,20 oranında genel bir engelleme sağladı. Android platformundaki engelleme oranı ise yüzde 99,09 olarak kaydedildi.

Bağımsız Testlerin Detayları

AV-TEST, ebeveyn kontrolü çözümünü 6 farklı dilde 13 kategori altında 7 bin 500 web sitesine karşı test etti. AV-Comparatives ise 1000 yetişkin kategorisi ve 100 çocuk dostu web sitesi üzerinden testler gerçekleştirerek, çözümün güvenilirliğini değerlendirdi. Kaspersky Safe Kids, 2024 AV-Comparatives testinde, yetişkin içeriklerin %98.1'ini başarı ile engellerken, Windows platformunda sıfır yanlış pozitif oranıyla dikkat çekti.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Seifallah Jedidi, Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Tüketici Kanalı Başkanı, modern kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak adına sürekli olarak ürün kalitesini artırmaya çalıştıklarını vurguladı. "Dijital ebeveynlik alanındaki çabalarımızın bağımsız test uzmanları tarafından takdir edilmesinden gurur duyuyoruz" dedi. Jedidi, ebeveynlere çocuklarının güvenliği konusunda güvence vermenin kritik önem taşıdığını da ekledi.