Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kaspersky'den Paris'teki Açık Wi-Fi Uyarısı

Kaspersky, Paris'teki ücretsiz Wi-Fi ağlarının dörtte birinin güvenli olmadığını açıkladı. Kullanıcılar dikkatli olmalı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 11:29

Kaspersky'den Paris'teki Açık Wi-Fi Uyarısı

Kaspersky'den Wi-Fi Güvenliği Uyarısı

Kaspersky, Paris’te yapılan bir araştırma sonucu, şehirdeki açık Wi-Fi ağlarının yüzde 25'inin güvenli olmadığını belirtti.

Açık Ağlar Tehlike Saçıyor

Kaspersky GReAT META Araştırma Merkezi'nin Direktörü Amin Hasbini, yaptığı açıklamada bu zayıf ağların kullanıcıların şifreleri, kredi kartı bilgileri gibi hassas verilerinin çalınmasına zemin hazırladığını vurguladı.25 Bin Nokta Analiz Edildi

Şirketin uzmanları, Yaz Olimpiyat Oyunları öncesi Paris'teki yaklaşık 25 bin ücretsiz Wi-Fi noktasını inceledi. Analizler sonucu, ağların ancak yüzde 6'sı en son güvenlik protokolü olan WPA3'ü kullanıyor.

Hedefteki Popüler Yerler

Paris'teki popüler alanlarda ve Olimpiyat mekanlarında yapılan incelemelerde toplam 47.891 sinyal kaydedildi. Bu sinyallerden 24.766'sı benzersiz Wi-Fi erişim noktası olarak belirlendi ve bu ağların dörtte birinin zayıf şifrelemeye sahip olduğu tespit edildi.Siber Suçlulara Dikkat!

Hasbini, siber suçluların Paris'teki etkinlikleri hedef alarak sahte erişim noktaları kurabileceğini ve böylelikle kullanıcıların verilerini tehlikeye atabileceğini belirtti.

Güvenli Bağlantılar İçin VPN Kullanımı

Kaspersky, kullanıcıların güvenliğini artırmak için VPN (Sanal Özel Ağ) kullanmalarını önerdi. VPN, internet bağlantısını şifreleyerek güvenli bir iletişim sağlar, bu sayede veri güvenliği artar.Güvende Kalmanın Yolları

Kullanıcılara, halka açık Wi-Fi üzerinden önemli işlemler yapmamaları, bağlandıkları ağın doğruluğunu kontrol etmeleri ve güvenlik ayarlarını etkin tutmaları önerildi.

Kaspersky uzmanları, Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik oyunlarının açılışı öncesi Paris'te...

Kaspersky uzmanları, Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik oyunlarının açılışı öncesi Paris'te yaklaşık 25 bin ücretsiz Wi-Fi noktasını analiz etti. Şirketten yapılan açıklamaya göre analizler, ağların neredeyse yüzde 25'inin zayıf şifrelemeye sahip olduğunu veya hiç şifreleme kullanmadığını, kullanıcıların kişisel ve bankacılık verilerinin çalınmasına karşı savunmasız hale getirdiğini ortaya koydu. Analiz edilen ağların sadece yüzde 6'sı en son WPA3 güvenlik protokolünü kullanıyor.