Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kasko Fiyatlarındaki Artış ve Sebepleri

Kasko fiyatları araç ve yedek parça fiyatlarındaki artışlar nedeniyle yükselişte. Araç ve yedek parça bedellerinin ithal olması, işçilik ve parça bedellerinin artması kasko ve trafik sigortası primlerinin artmasına neden oluyor. Trafik sigortasında bedeni zararlar da bir maliyet unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Tamir maliyetlerinin yüksek olması da kasko ve trafik poliçesi yapma oranını artırıyor. Kasko fiyatları bu yıl yüzde 120'ye yakın artış gösterdi.

Yayın Tarihi: 07.10.2023 13:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kasko Fiyatlarındaki Artış ve Sebepleri

Kasko fiyatları katlandı. Dengeler değişti cepler yanacak

Kasko fiyatları uçuşta. Nedeni ise parça fiyatlarındaki büyük artışlar. Bu durumdan dolayı kaskolardaki yükselişin önüne geçilemiyor. Peki o korkunç artışı oranı ne kadar? İşte yanıtı.

Artan Araç ve Yedek Parça Fiyatları Kasko Fiyatlarını Etkiliyor

Hem Kasko fiyatları hem de trafik sigortaları uçtu gidiyor. Nedeni ise araç ve yedek parça fiyatlarındaki artışlar. Araç bedellerinde ve araç parça bedellerinin çoğunun ithal olması nedeniyle yüksek artışların olması kasko ve trafik sigortası primlerinin artmasına ana neden olarak gösterilebilir. Trafik sigortasında bedeni zararlar dediğimiz çarptığınız kişinin yaralanması, ölmesi durumunda tedavi masrafları, sakatlık tazminatı, ölüm tazminatı ödeniyor olması da trafik sigortası ve kaskoda bir maliyet unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Araç bedellerinin, işçilik ve parça bedellerinin artmasıyla önümüzdeki dönemde önemli artışlar olması bekleniyor.

Yüksek Tamir Maliyetleri Kasko ve Trafik Poliçesi Yaptırmayı Teşvik Ediyor

Trafik sigortası yaptıran kişi sayısında bir önceki yılın aynı dönemlerine göre artışlar var. Kasko poliçesinde ve trafik poliçesinde belli oranlarda artışlar var. Çünkü araç maliyetleri çok yüksek en küçük kazalarda bile 50-60 bin TL’den başlıyor. Önemli hasarlar varsa 200-250 bin TL’lere çıkan tamir maliyetlerinin yüksek olması insanları kasko ve trafik poliçesi yapmaya itiyor. Sayılarda ciddi artış bekleniyor.

Kasko Fiyatlarındaki Artış

Kasko fiyatına baktığımızda bu yıl kaskoda yüzde 120’ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen kaskoya ilginin artmaya devam ettiğini görüyoruz. Bunun daha fazla artacağını düşünüyoruz. Bazı sigorta poliçelerinde trafik sigortasına ulaşmayı kolaylaştıran özel düzenlemeler de yapıldı.