Kaşıntıyı Dakikalar İçinde Geçiren Besin: Yoğurt
Kaşıntıya sebep olabilecek birçok unsur var. Bazıları böcek ve bitkilerden bazıları ise mantardan kaynaklanabilir. Toksinler nedeniyle bağışıklık sisteminde oluşan sorunlar, kaşıntı hissini de artırabilir. Günde neredeyse 97 kez kaşınırız ve bu durum bazen hayatı olumsuz etkileyebilir. Kaşıntı ve acı hissinden kurtulmanın yolu ise yoğurttan geçiyor. Yoğurt sayesinde dayanılmaz kaşıntılardan kurtulabilirsiniz. Kaşınan cildinizi rahatlatmak için bölgeye soğuk yoğurt sürmeniz önerilir. Yoğurt, cildi yormadan kaşıntıyı iyileştirecektir. Soğuk olduğunda ise kan dolaşımını dengeleyerek kaşıntının yayılmasına engel olacaktır.
Yoğurdun Cilde Faydaları Nelerdir?
Yoğurttaki protein, cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. Yoğurtta bulunan laktik asit ise cildinizin görünümünü canlandırarak ona pürüzsüzlük kazandırır. Böylece daha genç görünürsünüz.
Ev Yapımı Yoğurt Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır:
- Sütü derin bir tencere içerisine alın ve orta ateşte kaynatın.
- Sütün üzerinde köpükler oluşmaya başladığında tahta kaşık ile sütü karıştırın ve havalanmasını sağlayın.
- Süt kaynama noktasına geldiğinde kısık ateşe alın ve 10 dakika daha pişirin.
- Cam veya seramik bir kabı masa örtüsünün ortasına alın. Kaynayan sütü kabın içerisine dökün ve ılıması için bekleyin.
- Sütün uygun sıcaklığına gelip gelmediğini anlamak için, serçe parmağınızın ucunu süte batırın ve içinizden 10'a kadar sayın. Parmağınız bu süre boyunca sıcaklığa dayanabiliyorsa, süt uygun sıcaklığa gelmiş demektir.
- Küçük bir kase içine bir miktar ılık süt alın. Sütün üzerine 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın. Ardından bu karışımı ılınan süte ilave ederek karıştırın.
- Sütlü karışımı koyduğunuz kabı temiz bir tülbent ile örtün. Sütün mayalanması için örtü ile alt ve üst kısımlarını örtün.
- Yaklaşık 6 saat sonra mayalanan sütün üzerini açın ve tencereyi buzdolabına koyun.
- Kıvamın tutması için hazırladığınız yoğurdu 1 gece dinlendirin. Afiyet olsun.