Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kaş Uzatma Yöntemleri ve Sağlıklı Kaşlar İçin Öneriler

Kaşlarınızı uzatmak ve sağlıklı kaşlara sahip olmak için masaj, vitaminler, uyku, stres yönetimi ve doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra cilt hastalıkları, ilaçlar ve genetik koşullar da kaş dökülmesine neden olabilir.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 16:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kaş Uzatma Yöntemleri ve Sağlıklı Kaşlar İçin Öneriler

Kaş Uzatma Yöntemleri

Kaşlarınıza ve çevresine masaj yapmak, kan dolaşımı için oldukça faydalıdır. Biraz zeytinyağı kullanıp kaşlarınıza her gün 5 dakika boyunca masaj yapın. Kaşlarınızın oldukça hızlı bir şekilde uzadığını göreceksiniz.

Vitaminlerin Önemi

A, C ve E vitaminlerini içeren yiyecekleri stoklayın ve bunları günlük beslenmenize dahil ettiğinizden emin olun. A vitamini içeren başlıca besinler: kırmızı biber, tatlı patates, havuç, marul ve kavundur. C vitamini içeren besinler ise biber, maydanoz, brokoli, kivi, papaya, portakal, limon ve çilek olarak sıralanabilir. E vitamini içeren besinler ise badem, çam fıstığı, yer fıstığı, fesleğen, kuru kayısı, pişmiş ıspanak ve turşu yeşil zeytindir.

Uyku ve Stresin Etkisi

Yetersiz uyku ve stres, kaşlarınızın uzamasının yavaşlamasında büyük rol oynar. Günde 7-8 saat uyuduğunuzdan emin olun. Stresi atmak için bir egzersiz düzeni oturtun ve sizi mutlu eden şeyleri yapmaya gayret edin. Kısa bir süre sonra kaşlarınızın da daha hızlı uzadığını fark edeceksiniz.

Doğal Yöntemler

Gür kaş ve kirpikler istiyorsanız aloe-vera yapraklarını nazikçe ezin ve elde ettiğiniz suyla kaşlarınıza masaj yapın. Uyumadan hemen önce bir parça pamuğu biraz sütte batırın ve kaşlarınızın üzerine sürün. Sütün kaşlarınızı beslediğini ve bir süre sonra kaşlarınızın daha hızlı uzadığını göreceksiniz.

Sağlıklı Kaşlar İçin Öneriler

Cilt Hastalıkları

Atopik dermatit, sedef hastalığı, seboreik dermatit kaşıntılı kızarıklıklara, kaş dökülmesine neden olabilecek yaygın cilt hastalıklarındandır. Kişinin beslenme alışkanlıklarının cilt ve saç sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Vücudun sağlıklı saçlar oluşturmak için bazı besinlere ihtiyacı vardır. Yağ asidi eksikliği, biyotin eksikliği, çinko eksikliği kaş kaybına sebebiyet verebilir.

İlaçlar ve Genetik Koşullar

Asitretin, kemoterapi, valproik asit gibi bazı ilaçlar, kaşları da etkileyebilecek potansiyel bir yan etki olarak saç dökülmesine neden olur. Bazı genetik koşullar da kaş kılı kaybına neden olabilir. Ektodermal displaziler, cilt, saç, tırnak ve dişleri etkileyen bir grup durumdur. Ayrıca kaşlarda, kirpiklerde ve diğer vücut kısımlarında seyrek veya eksik saçlara yol açabilirler.