Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kariyer.net’in İşverenlerin Tercihi Analizi Yayınlandı

Kariyer.net, üniversite tercihi yapacak gençler için İşverenlerin Tercihi analizi ile en çok tercih edilen bölümleri açıkladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 11:51

Kariyer.net’in İşverenlerin Tercihi Analizi Yayınlandı

Kariyer.net, İşverenlerin Tercihi Analizini Paylaştı

Kariyer.net, 5 yıldır düzenli olarak yayımladığı İşverenlerin Tercihi (İşveren İlgi Endeksi) analizinin en son sonuçlarını açıkladı. Analiz, üniversite tercihi dönemi yaşayan gençler için rehber niteliği taşıması amaçlanıyor.

Analiz Nasıl Hazırlandı?

25. yılına giren Kariyer.net, 1,9 milyon kişinin iş bulmasına katkıda bulunarak, 550 bin işverenin yaptığı 250 milyon işe alım hareketini inceledi. Uzman akademik bir danışma kurulu rehberliğinde oluşturulan analiz, mezunların üniversite mezuniyetini takip eden ilk iki yıl içerisindeki işe girme hızına odaklandı.

En Çok Tercih Edilen Üniversiteler

Analizin sonuçlarına göre, işverenler arasında en çok tercih edilen ilk beş üniversite değişmedi. Galatasaray Üniversitesi, geçen yılki gibi lider konumda. Onu Sabancı, Koç, Boğaziçi ve Türk Alman Üniversiteleri izliyor.

Hızlı İstihdamın Anahtarı: Matematik Mühendisliği

İşe en hızlı giren mezunlar, matematik mühendisliği bölümünden olanlar. Bu bölümü Almanca İşletme, işletme mühendisliği ve enformasyon teknolojileri takip ediyor.

Mühendislik Mezunları Kolay İş Buluyor

Mühendislik bölümlerinin, işe alımlarda öne çıktığı belirtildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ilk sırada, takip edenler ise Galatasaray Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

Tercümanlık Alanında Artan İlgi

Kariyer.net, mütercim-tercümanlık bölümlerine yönelik ilginin arttığını gözlemledi. Özellikle Çince mütercim-tercümanlık bölümünden mezunlar, çeşitli sektörlerde istihdam ediliyor. Ayrıca, İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunları da, eğitim ve kamu alanında kendilerine yer buluyor.

Gençlere Öneri: Tercihlerini İyi Yapın

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal, üniversite tercihinde yalnızca puan değil, ilgili bölümleri de dikkate almanın önemini vurguladı. Uysal, "Gençler ilgi alanlarına uygun alternatifleri değerlendirmelidir. Yetenek açığının olduğu bölümleri öğrenmek, tercih sıralamasında avantaj sağlayacaktır." dedi.