Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kardemir Genel Kurulunda Yeni Yönetim Belirlendi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı. Kardemir'in yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 22:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kardemir Genel Kurulunda Yeni Yönetim Belirlendi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı.

Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezinde yapılan genel kurulda konuşan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, küresel demir çelik sektörünün hızlanan bir değişim içinde bulunduğunu belirterek, bu değişimi tetikleyen konuların iklim krizi ve yıkıcı etkilerinin yanı sıra gelişen teknoloji, dijitalleşme, makroekonomik dalgalanmalar, jeopolitik gelişmelerin bir sonucu olarak şekillenen ülke ve müşteri beklentileri olduğunu söyledi.

Demir, Kardemir'in sürdürülebilir geleceğin inşasında örnek bir oyuncu olmaya hazırlandığını belirterek, Türkiye'nin 2053 karbon nötr taahhüdünü kendine kerteriz alan şirketin, aynı zamanda çevreye önem veren ve küresel ligde adından söz ettiren bir çelik üreticisi olacağını vurguladı.

Kardemir'in yeni yönetim kurulu üyeleri ise Prof. Dr. İsmail Demir, Fatih Mehmet Erkoç, Ömer Demirhan, Muhammed Ali Oflaz, Kamil Güleç, Mustafa Aydın, Yusuf Canbolat, Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari ve Hacı Abdullah Kaya olarak belirlendi.