Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karayolu Durum Raporu: Güncel Bakım ve Onarımlar

Kara yollarındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerden dikkatli olmaları isteniyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 08:50
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 08:50

Karayolu Durum Raporu: Güncel Bakım ve Onarımlar

Yolda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik işaretlerine uymaları önem taşımaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü, yol durumu bülteninde güncel bilgileri yayınladı.

Önemli Projeler ve Durumlar

Özellikle Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projesinin Malkara-Çanakkale kesiminde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadükleri üzerinde bakım-onarım çalışmaları nedeni ile her iki yönde sağ veya sol şeritler trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım diğer şeritlerden sağlanmaktadır.

Benzer şekilde, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 51-52. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle İstanbul istikametinde ulaşım servis yolundan devam etmektedir.

Diğer Yol Çalışmaları

* Gelibolu-Eceabat yolunun 53-60. kilometrelerinde yol yapım ve onarım çalışmaları sürmektedir. Bu kapsamda sürücüler, trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmelidirler.

* Bergama-Soma yolunun 8-9. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşıma, bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü izin verilmektedir.

* Aydıncık-Anamur yolunun 23-25. kilometrelerinde (Büyükeceli-Yanışlı mevkileri) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle, 09:00-17:00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sürdürülmektedir.

* Altınoluk-Edremit yolunun 18-19. kilometrelerinde betonarme istinat duvarı yapım çalışmaları dolayısıyla kontrol altında tek şeritli ulaşım gerçekleştirilmektedir.

* Bartın-Safranbolu yolunda 2-15. kilometreler arasında asfalt sathi kaplama çalışmaları yapılmakta olup, sürücülerden trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri beklenmektedir.

* Kalkan-Kaş yolunun 0-1. kilometrelerinde de yol yapım çalışmaları nedeniyle dikkatli olunması gerekmektedir.

* Diyarbakır-Bismil-Batman yolunun 12-18. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak devam etmektedir.

* Artvin-Erzurum yolunun 0-55. kilometrelerinde yol şevi temizlik çalışması dolayısıyla yol bazı zamanlarda trafiğe kapatılmakta ve tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Sürücülerin, yolculukları esnasında trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, güvenli bir seyahat için oldukça önemlidir.