Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karadağ'da Türk İş İnsanları İçin Bilgilendirme Programı Düzenlendi

Türk iş insanlarına yönelik Karadağ'da düzenlenen program, iş yapma koşullarına dair önemli bilgiler sundu.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 20:08
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 20:08

Karadağ'da Türk İş İnsanları İçin Bilgilendirme Programı Düzenlendi

Karadağ'da Türk İş İnsanları için Eğitim Semineri

Karadağ'ın Podgoritsa şehrinde Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" başlıklı bir program gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin organizasyonuyla yapılan etkinliğe, Karadağ Türk Ticaret Odası (TurkCham) ve Karadağ Türk İş İnsanları Derneği (KTID) de destek verdi. Yaklaşık 200 Türk firmasının temsilcisi, toplantıya katıldı.

Büyükelçi Kalkavan: "Her Ülkenin Kendine Özgü Kültürü Var"

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, her ülkenin kendine özgü hukuku ve iş kültürü bulunduğunu vurgulayarak, iş insanlarının bu unsurlara dikkat etmelerinin önemli olduğunu belirtti. Kalkavan, iş yapmanın yanı sıra doğru ve kurallara uygun hareket etmenin de eşit derecede önemli olduğunu ifade etti.

Kurumlardan İş Birliği Mesajı

Karadağ Teftiş İşleri Müdürü Ana Vujosevic, firmalara dikkat etmeleri gereken hususların internet sayfasında yer aldığını vurgulayarak, bu bilgilerin takip edilmesiyle hata oranlarının azaltılabileceğini aktardı.

Karadağ Vergi Dairesi Müdür Vekili Sava Laketic, ülkede faaliyet gösteren Türk firmalarının sağladığı vergi gelirinin yılın ilk yarısında 18,5 milyon avro olduğunu belirtti. Laketic, Karadağ'ın özel sektör için cazip vergi oranlarına sahip olduğunu ifade etti.

Toplantıdan Önemli Sunumlar

Karadağ İşverenler Birliği Başkanı Slobodan Mikavica ve Karadağ Ticaret Odası Araştırma ve Analiz Sektörü Direktörü Miljan Sestovic de toplantıda önemli sunumlar gerçekleştirdi. Etkinlikte Ticaret Müşaviri Erdal Karaömeroğlu Türk firmalarına ve Karadağlı yetkililere bilgi aktardı.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konulu program düzenlendi.