Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karaciğer Yenileme Kürü: İbrahim Saraçoğlu'nun Tarifi

Uzman kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu, karaciğeri arındıran bir tarif paylaştı. Maydanozlu limon kürü, karaciğerde yorgunluğa iyi gelirken, maydanozun cilt sağlığına etkisi yüksektir. Sarımsak ise kolesterol seviyelerini düşürmede etkilidir ve oksidatif hasara karşı koruma sağlar.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 15:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Karaciğer Yenileme Kürü: İbrahim Saraçoğlu'nun Tarifi

Karaciğer Yenileme Kürü

Uzman kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu, bu tarifin karaciğeri biriken toksinlerden arındırdığını söyledi. Saraçoğlu, maydanozlu limon kürünün kızartmalar, cipsler ve tatlıların karaciğerde yarattığı yorgunluğu götürdüğünü de sözlerine ekledi.

Malzemeler:

  • 5-6 adet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Karaciğer yenileme kürünün yapılışı:

1 kahve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5-6 adet sapları ile beraber ezilmiş maydanoz ve 5-6 damla sıkılmış limon suyu ekleyin. Bahsi geçen kür 15 gün süresince her sabah aç karnına içtiğinizde karaciğerinizin arındığını ve göbeğinizin eridiğini göreceksiniz.

Maydanoz:

Maydanoz; A,C,K vitamini, potasyum, folat ve magnezyum gibi birçok besin maddesi içerir. Bu besinlerin cilt sağlığına etkisi yüksektir.

Sarımsak:

Sarımsak total kolesterol ve LDL kolesterol (kötü huylu kolesterol) seviyelerini düşürmede oldukça etkilidir. Aynı zamanda serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasar yaşlanma üzerinde etkilidir. Sarımsak aynı zamanda yüksek kan basıncını dengelemeye yardımcıdır.