Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karacabey'de Binlerce Kişi Perseid Meteor Yağmurunu İzledi

Karacabey'de binlerce kişi, Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen perseid meteor yağmuru etkinliğinde bir araya geldi. Vatandaşlar, alana çadır ve karavanlarıyla gelerek bu görsel şöleni beklemeye başladı. Gökyüzünde meteor beklenirken, vatandaşlar aynı zamanda Starlink uydularına da tanıklık etti. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliğin dördüncü yılı olduğunu belirterek, Türkiye'nin birçok yerinde bu doğa olayının gözlemlendiğini ancak Karacabey'e olan ilginin çok büyük olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 13.08.2023 00:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Karacabey'de Binlerce Kişi Perseid Meteor Yağmurunu İzledi

Karacabey'de Binlerce Kişi Perseid Meteor Yağmurunu İzledi

Karacabey'de binlerce kişi, Yeniköy Mahallesi'nde Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen perseid meteor yağmuru etkinliğinde bir araya geldi. Vatandaşlar, alana çadır ve karavanlarıyla gelerek bu görsel şöleni beklemeye başladı. Ayrıca, UEDAŞ ekipleri şehrin bazı noktalarında karartma yaparak gökyüzünün daha iyi izlenmesini sağladı.

Gökyüzünde meteor beklenirken, vatandaşlar aynı zamanda Starlink uydularına da tanıklık etti. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliğin dördüncü yılı olduğunu belirterek, Türkiye'nin birçok yerinde bu doğa olayının gözlemlendiğini ancak Karacabey'e olan ilginin çok büyük olduğunu söyledi. Başkan Özkan, bu tür etkinlikleri artarak devam ettirmek istediklerini de ifade etti.

Amatör astrolog Gizem Çoban ise 14 yıldır gökyüzü bilimiyle ilgilendiğini ve bu etkinlikte persied meteor yağmurunu izlemek için toplandıklarını söyledi. Çoban, meteorların aslında bir kuyruklu yıldızın eteğinden dökülen taşlar olduğunu belirtti ve her yıl aynı tarihlerde gerçekleşen meteor yağmurunu izleyeceklerini sözlerine ekledi.

Doğa fotoğrafçı Alper Tüydeş ise Karacabey'de düzenlenen etkinliğin dördüncüsü olduğunu ve her yıl katılımcı sayısının arttığını ifade etti. Tüydeş, Karacabey Belediyesi ve UEDAŞ'ın desteğiyle karanlık bir ortam sağladıklarını ve binlerce gökyüzü meraklısının bu etkinliğe katıldığını belirtti. Ayrıca, Tüydeş, Starlink uydularının da sürpriz bir şekilde gözlemlendiğini vurguladı.