Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karabağ'da Gergin Bekleyiş Sürüyor

Karabağ'da gergin bekleyiş sürüyor. Ermeni çeteler Azerbaycan temas noktalarını tacize devam ediyor. Azerbaycan ordusu ise terörü süpürme operasyonuna hazırlanıyor. Azerbaycan kaynakları, ordunun harekat planının hazır olduğunu ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in son emrini beklediklerini belirtti. Azerbaycan ordusu, temas hattı boyunca asker, silah ve cephane tahkimatını tamamladı. Ters çevrilmiş A sembolü ise Ermeni kanadına güçlü bir mesaj olarak nitelendirildi.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 18:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Karabağ'da Gergin Bekleyiş Sürüyor

Yılmaz Bilgen'in Haberi

Karabağ'da gergin bekleyiş sürüyor. Ermeni çeteler Azerbaycan temas noktalarını tacize devam ediyor. Gazetemize konuşan Azerbaycan kaynakları, ordunun terörü süpürme operasyonuna ilişkin harekat planının hazır olduğunu ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den son emri beklediklerini belirtti.

Ters A İle Mesaja

Azerbaycan ordu güçleri 90 kilometrelik temas hattı boyunca asker, silah, cephane tahkimatını sonlandırdı. Sevkiyat esnasında Azerbaycan ordu araçlarına çizilen ters çevrilmiş A sembolü dikkat çekti. Beraberinde birçok tartışmayı beraberinde getiren sembol tercihi Ermeni kanadına güçlü bir mesaj olarak nitelendirildi.

Azerbaycan kaynakları, 'A harfinin ters çevrilmesi bir yandan işgal sonrası Karabağ'da kurulan ve Artsakh ismi verilen korsan yapıyı yerle bir ederek bütün sahaya Azerbaycan bayrağı dikme kararlılığıdır' yorumunda bulundu.