Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karabağ’da Ermeni Grupların Mayın Patlaması: 1 Azerbaycan Askeri Yaralandı

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Ağdam ilinde, silahlı Ermeni grupların döşediği mayının patlaması sonucu 1 Azerbaycan askeri yaralandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçlerin Azerbaycan askerlerine karşı bomba taşıyan köpekle provokasyon girişiminde bulunduğunu duyurdu. Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerilim ve Ermeni güçlerin gerçekleştirdiği sözde seçimin yankıları sürerken Orgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı'nda Azerbaycan Genelkurmay Başkanı General Veliyev'i resmi törenle karşıladı. Hindistan'da G20 Zirvesi'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün, 2 ülke arasında yaşanan gerilimle ilgili olarak devreye girdiğini belirterek, 'Aliyev ile görüştüm, yarın da Paşinyan'la görüşeceğim. Karabağ'da atılan adımlar doğru değil' ifadelerini kullanmıştı.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 17:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Karabağ’da Ermeni Grupların Mayın Patlaması: 1 Azerbaycan Askeri Yaralandı

Karabağ’da Ermeni grupların döşediği mayın patladı

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Ağdam ilinde, silahlı Ermeni grupların döşediği mayının patlaması sonucu 1 Azerbaycan askeri yaralandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada

Ağdam ilinde, Azerbaycan askeri birliklerinin teslimat yoluna Ermeni istihbarat-sabotaj grubu tarafından döşenen anti-personel mayının patlaması sonucu Hayyam Eminov isimli bir Azerbaycan askerinin yaralandığı bildirildi.

Yaralı askerin ilk müdahalenin ardından askeri hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Azerbaycan birimleri tarafından söz konusu bölgede mayın temizleme çalışmalarının yürütüldüğü aktarıldı.

Azerbaycan askerlerine karşı bomba taşıyan köpekle provokasyon girişimi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçlerin Azerbaycan askerlerine karşı bomba taşıyan köpekle provokasyon girişiminde bulunduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yasa dışı Ermeni güçlerin, Hocavend ilinde nöbet tutan Azerbaycan askerlerine karşı üzerinde uzaktan kumandalı el yapımı bomba bulunan köpekle terör eylemi gerçekleştirme girişiminde bulunduğu bildirildi.

Bomba taşıyan köpeğin Azerbaycan askerlerince yakalandığı ve bomba düzeneğinin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 'Belirli Konvansiyonel Silahların Kullanımının Yasaklanması veya Sınırlandırılması Sözleşmesi'nin mayınların, bubi tuzaklarının ve diğer cihazların kullanımına ilişkin yasaklamalar veya kısıtlamalara ilişkin protokolü'ne zıt olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Hayvanların suikast amacıyla kullanılması ahlak dışı bir eylemdir ve biz bunu terör eylemi olarak değerlendiriyoruz.' ifadeleri yer aldı.

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Türkiye'de

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerilim ve Ermeni güçlerin gerçekleştirdiği sözde seçimin yankıları sürerken Orgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı'nda Azerbaycan Genelkurmay Başkanı General Veliyev'i resmi törenle karşıladı.

Her iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından konuk General Veliyev, Onur Kıtası'nı selamladı.

Gürak ve Veliyev, törenin ardından baş başa ve heyetlerarası görüşmelere katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi

Hindistan'da G20 Zirvesi'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün, 2 ülke arasında yaşanan gerilimle ilgili olarak devreye girdiğini belirterek, 'Aliyev ile görüştüm, yarın da Paşinyan'la görüşeceğim. Karabağ'da atılan adımlar doğru değil' ifadelerini kullanmıştı.