Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kara Yollarında Güncel Durum Raporu

Kara yollarındaki bakım ve onarım çalışmaları sürüyor. Sürücüler dikkatli olmalı ve işaretlere uymalı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 08:34
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 08:34

Kara Yollarında Güncel Durum Raporu

Güncel Kara Yolu Durumu

Kara yollarında devam eden yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülere yavaş gitmeleri ve trafik işaretlerine uymaları hatırlatılmaktadır.

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki Çalışmalar

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde Akmeşe-Adapazarı kavşakları yönünde yol bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte trafik akışı, İstanbul-Ankara istikametinde iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

İzmir Çevre Otoyolu'ndaki Köprü Onarımları

İzmir Çevre Otoyolu üzerindeki Bornova-Karşıyaka güzergahının 8-16. kilometrelerinde köprü onarım çalışması yapılmakta olup, trafik yoğunluğunun olmadığı saatler değerlendirilmektedir. Bu kısımda sürücülerden trafik işaretlerine dikkat etmeleri istenmektedir.

Anadolu Otoyolu'ndaki Üstyapı Çalışmaları

Anadolu Otoyolu üzerinde Yeniçağa-Bolu kavşakları arasında 9-11. kilometrelerinde gerçekleştirilen üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle İstanbul yönü trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım, diğer istikametten kontrollü şekilde devam etmektedir.

1915 Çanakkale Köprüsü Bakım Çalışmaları

Malkara-Çanakkale yolunun Gelibolu Güney-Lapseki kavşaklarındaki 1-3. kilometrelerde 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadüklerinde bakım-onarım çalışmaları sürdürülmektedir. Bu nedenle her iki yönde sağ veya sol şeritler trafiğe kapatılmıştır.

Nallıhan ve Çayırhan Yolu Üzerindeki Çalışmalar

Seben ayrımı-Nallıhan-Beypazarı yolunun 37-40. kilometreleri arasındaki sol şeritler, tünel içi elektromekanik çalışmaları sebebiyle trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım hala sağ şeritten kontrollü olarak devam edilmektedir.

Diğer Önemli Güzergahlar

  • İstanbul-Ankara yolunun 36-38. kilometrelerinde Sakarya yönü trafiğe kapatılmıştır, ulaşım Ankara yönünden çift yönlü gerçekleştirilmektedir.
  • İnebolu-Kastamonu yolunun 1-2. kilometrelerinde heyelan nedeniyle yolun bir kısmı kapatılmıştır.
  • Diyarbakır-Elazığ yolunun 25-27. kilometrelerinde sağ kesim trafiğe kapatılırken, sol şeritten iki yönlü geçiş sağlanmaktadır.
  • Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29. kilometrelerinde 11.00-17.00 saatleri arasında patlatmalı kazı çalışması yapılacaktır, bu nedenle yol ulaşıma kapatılacaktır.
  • Trabzon-Gümüşhane il sınırı-Torul-Gümüşhane yolunun 46. kilometresinde, T4 Tüneli’nde elektrik ve elektronik sistem montaj çalışmaları sürecektir.