Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kara Yollarında Güncel Durum Bilgisi

Kara yollarındaki yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 08:23
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 08:23

Kara Yollarında Güncel Durum Bilgisi

Kara Yollarında Durum Güncellemesi

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam etmekte. Bu çalışmaların yürütüldüğü kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaretlerine uymaları oldukça önemli.

Önemli Otoyol Çalışmaları

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı yol durumu bültenine göre, aşağıdaki bölümlerde kısıtlamalar ve çalışmalar sürmektedir:

  • TEM Otoyolu: Gümüşova-Kavacık kavşakları arasında 0-193. kilometrelerde, viyadüklerin genleşme derzi onarımları nedeniyle her gün 22:00-06:00 saatlerinde şerit daraltması yapılmaktadır.
  • İzmir Çevre Yolu: Otogar Köprülü Kavşağında aydınlatma direklerinin demontaj ve montaj işleri sebebiyle, 23:00-05:00 saatlerinde Buca'dan otogara dönen bağlantı kolu trafiğe kapatılacaktır. Araçlar, alternatif güzergah olan Sanayi Kavşağı'na yönlendirilecektir.
  • TAG Otoyolu: Osmaniye-Düziçi kavşaklarındaki Şekerdere Viyadüğü'nde genleşme derzi yenileme çalışmaları nedeniyle Adana istikametinin trafiğe kapatılmasıyla ulaşım, Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak gerçekleştirilmektedir.
  • Niğde-Pozantı Otoyolu: 22-25. kilometreleriyle O-21/28 yolunun 0-4. kilometrelerinde Kırkgeçit-15 Viyadüğü'nde derz çalışmaları yapılmakta. Bu sebeple, ulaşım Ankara yönüne çift taraflı olarak sürdürülmektedir.
  • Ankara-Çankırı Yolu: 13-16. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle kontrollü geçiş sağlanmakta; sürücülerin dikkatli olmaları önerilmektedir.
  • Kalkan-Kaş Yolu: 0-1. kilometrelerinde yapılan yol çalışmaları nedeniyle sürücülerden trafik işaretlerine uymaları beklenmektedir.
  • Kütahya-Eskişehir Yolu: 31. kilometrede menfez yapım çalışmaları neticesinde ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü devam etmektedir.
  • Trabzon-Torul Yolu: 42. kilometredeki Başar Köy Tüneli'nde meydana gelen yol üst yapı hasarı dolayısıyla, ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.
  • Nurdağı-Hassa Yolu: Fevzipaşa Üst Geçidi'nde derz yenileme çalışmaları nedeniyle trafik diğer şeritten kontrollü olarak devam etmektedir.
  • Kars-Ardahan Yolu: 7-5. kilometrelerinde yol bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle sürücüler dikkatli olmalıdır.

Bu gibi noktalarda sürücülerin gerekli önlemleri alarak, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir. Güvenli sürüşler dileriz.