Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kanser Hastalarına Sevindirici Haber: Kanser Aşısı Tedavi Süresini Kısaltıyor

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), kanser tedavi süresini yüzde 75'e kadar kısaltabilen bir kanser aşısı kullanıma sunduğunu duyurdu. Tedavi süresini yedi dakikaya indiren bu aşı, bazı kanser türlerinde başarılı sonuçlar vermektedir. NHS, kanser aşısını sunan dünyadaki ilk kamu sağlığı servisi olma özelliğini taşımaktadır.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 09:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kanser Hastalarına Sevindirici Haber: Kanser Aşısı Tedavi Süresini Kısaltıyor

Kanser Hastalarına Sevindirici Haber İngiltere'den Geldi

İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) tarafından yapılan açıklamaya göre, kanser tedavi süresini yüzde 75'e kadar kısaltabilen bir kanser aşısı kullanıma sunuldu. NHS, bu aşının hastalara 7 dakikada uygulandığını ve bazı kanser türlerinde başarılı olduğunu belirtti.

Kanser Aşısı Kanser Tedavisinde Devrim Yaratabilir

NHS tarafından yapılan açıklamada, kanser aşısının tedavi süresini kısaltarak önemli bir adım olduğu vurgulandı. Ayrıca, kanser önleyici enjeksiyonun bazı kanser hastalarının ilaç tedavisi sürelerini dörtte üçe kadar kısaltabileceği belirtildi.

İmmünoterapi Atezolizumab ile Kanser Tedavisi

Şu anda kanser tedavisinde kullanılan immünoterapi ilacı atezolizumab, hastanın kendi bağışıklık sistemini kanserli hücreleri arayıp yok edecek şekilde güçlendiren bir ilaçtır. Bu tedavi, akciğer, meme, karaciğer ve mesane gibi çeşitli kanser türlerine sahip hastalara transfüzyon yoluyla uygulanmaktadır.

NHS Kanser Direktörü Profesör Peter Johnson'ın Açıklamaları

NHS Ulusal Kanser Direktörü Profesör Peter Johnson, bu tedavinin hastaların hastanede daha az zaman geçirmesine ve değerli zamanlarını harcamamasına olanak sağlayacağını belirtti.