Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kanada'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel Felaketi

Kanada'nın Nova Scotia eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu selde 4 kişinin kaybolduğu açıklandı. Nova Scotia Valisi Tim Houston, sel nedeniyle en az 7 köprünün yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Aşırı yağışlar nedeniyle 70 binden fazla insan elektriksiz kaldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, durumdan endişe duyduğunu ve bölgeye gideceğini söyledi. Halifax eyaletinde meydana gelen aşırı yağış ve seller nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 15:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kanada'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel Felaketi

Kanada’da sel: 4 kişi kayıp

Kanada’nın Nova Scotia eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu selde 4 kişinin kaybolduğu açıklandı. Kanada’nın Nova Scotia eyaleti orman yangınları sonrası sele teslim oldu. Cuma günü etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle sele kapılan 2’si çocuk 4 kişi kayboldu.

En az 7 köprü yeniden inşa edilecek

Nova Scotia Valisi Tim Houston yaptığı açıklamada, “Korkutucu, önemli bir durumumuz var” diyerek sel nedeniyle en az 7 köprünün yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Houston, evlerdeki maddi hasarın oldukça büyük olduğunu belirterek, hükümetten destek isteyeceğini duyurdu.

Halifax başta olmak üzere 4 bölgede acil durum ilan edildi

Uzmanlar, eyaletteki yağışın 1971 yılından bu yana görülen en şiddetli yağış olduğunu söylerken, eyalet başkenti Halifax başta olmak üzere 4 bölgede acil durum ilan edildi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise durumdan çok endişe duyduğunu ve bölgeye gideceğini söyledi.

Kanada'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel Felaketi

Kanada, ülkede meydana gelen son 40 yılın en şiddetli yağışlarının Halifax eyaletinde büyük bir zarar neden olduğunu açıkladı. Polis, meydana gelen sellerde, 2'si çocuk 4 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Bununla birlikte aşırı yağışlar nedeniyle 70 bin aşkın kişi elektriksiz kaldı. Kanada’nın Halifax eyaletinde meydana gelen aşırı yağış ve seller nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Eyalet Başbakanı Tim Houston, 'Burada korkutucu, önemli bir durum var. Köprülerde, yollarda ve binalarda meydana gelen altyapı hasarının listesi uzun ve büyümeye devam edecek.' diye konuştu. Halifax'taki bölge belediyesi 'yollarda ve altyapıda önemli hasar' olduğunu belirtti ve insanları evde kalmaya çağırdı. Houston, polise atıfta bulunarak, arabaları su altında kaldıktan sonra 2 çocuğun kaybolduğunu söyledi. Başka bir olayda ise bir adam ve bir genç, arabaları derin sulara gömüldükten sonra kayboldu. Diğer taraftan yetkililer, aşırı yağışlar nedeniyle 70 binden fazla insanın elektriksiz kaldığını açıkladı. Halifax Belediye Başkanı Mike Savage, 'Toplumumuz için korkunç bir gece oldu.' diye tweet attı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda terk edilmiş arabaların sel sularıyla kaplandığını ve kurtarma görevlilerinin insanları kurtarmak için botlar kullandığını gösteriyor. CBC meteoroloji uzmanı Ryan Snoddon, Halifax'taki yağışların 1971 yılında şehri vuran kasırgadan bu yana görülen en şiddetli yağışlar olduğunu söyledi. Öte yandan, sel felaketi, bu yıl Kanada'yı etkileyen hava koşullarıyla ilgili son olay oldu. Ülkenin büyük bölümündeki orman yangınları şimdiden rekor bir alanı yakarak duman bulutlarını ABD'nin güneyine gönderdi.