Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kale Grubu'ndan İki Yeni Yatırım

Kale Grubu, seramik sektöründe önemli yatırımlara imza attı. CEO Zeynep Bodur Okyay, sürdürülebilirlik hedeflerinin altını çizdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:36
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 14:03

Kale Grubu'ndan İki Yeni Yatırım

Kale Grubu'ndan İki Temel Atma Töreni

Kale Grubu, üretim kapasitesini artırma hedefiyle Kalesinterflex için yeni bir üretim hattının temelini attı. Bunun yanı sıra, Supera Üretim Hattı için de bir yenileme projesi başlattı.

Yatırım Töreninin Detayları

Törende, Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay, Türkiye'nin sanayi büyümesi sürecinde önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı. "Türkiye, ancak sanayimiz büyürse istikrarlı bir şekilde büyüyüp gelişebilir," diyen Okyay, grup olarak bu süreçte sorumluluklarını yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Toplumsal Etki Projeleri

Kale Grubu, Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) aracılığıyla toplumsal etki projelerine de imza atıyor. Bugüne kadar 10 bin mezun veren mesleki eğitim programları, deprem sonrası 40 kişiyi istihdam edilebilir nitelik kazandırdı.

Sürdürülebilirlik Hedefleri

Grup, 2030 sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda enerji tasarruf projeleri ve su ayak izi yönetimi uygulamaları gerçekleştiriyor. Atık geri kazanım projeleri ile %70'lerin üzerinde başarı elde edildiği belirtildi.

Bayram Kutlamaları ve Kültürel Destek

Grup ayrıca geleneksel bayram kutlamalarının yanı sıra, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) aracılığıyla seramik sanatçılarına destek veriyor ve kültürel mirasa sahip çıkıyor. Ayrıca yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla Nevruz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurarak, kadınların el emeği ürünlerini pazarlıyor.

Sonuç

Kale Grubu, gerçekleştirdiği yatırımlarla ve sosyal sorumluluk projeleriyle, sektördeki öncülüğünü sürdürmeye ve Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kale Grubu, Kalesinterflex için üretim kapasitesini artırma ve Supera Üretim Hattı için yenileme...

Kale Grubu, Kalesinterflex için üretim kapasitesini artırma ve Supera Üretim Hattı için yenileme ve geliştirme çalışmaları kapsamında 2 yatırımın temelini attı. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, açıklamalarda bulundu.