
Kahramanmaraş'ta Tutuklama
İstanbul Kadıköy'de trajik bir cinayet sonrası, sosyal medya üzerinden cinayet faillerini öven ve Minguzzi ailesine tehditler savuran bir şahıs, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yakalandı.
Olayın Arka Planı
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma neticesinde, İl Emniyet Müdürlüğü'nün İstihbarat, Siber Suçlarla Mücadele ve Türkoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin M.G. olduğunu tespit etti.
M.G., sosyal medya platformlarında cinayet zanlılarını destekleyen ifadeler ve tehditler içeren mesajlar paylaşmıştı. Yapılan operasyon sonucunda gözaltına alınan M.G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Mahkemede Süreç
Şüpheli, "birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit" suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.
Ne Olmuştu?
Mattia Ahmet Minguzzi, 24 Ocak'ta arkadaşlarıyla birlikte kaykay malzemesi almak için Kadıköy'deki pazara gittiğinde, B.B. ve U.B. ile tartışma yaşadı. Tartışma sonrasında B.B. tarafından bıçaklanan Minguzzi, U.B. tarafından yere düşürülerek tekmelendi.
Ağır yaralanan genç, hastaneye kaldırılmasına rağmen 9 Şubat'ta hayatını kaybetti. Olayla bağlantılı olarak tutuklanan iki sanık ise hala yargılanma sürecinde devam ediyor.
İstanbul Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, sosyal medya üzerinden cinayet faillerini öven ve aileye yönelik tehdit içeren mesajlar paylaşan kişi, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yakalandı.
İstanbul Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, sosyal medya üzerinden cinayet faillerini öven ve aileye yönelik tehdit içeren mesajlar paylaşan kişi, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yakalandı.