
Kahramanmaraş'ta Edebiyatın Büyüsü
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen şair ve yazarları, edebiyatseverlerle bir araya getiriyor. Etkinlik, 27 Nisan tarihine kadar sürecek.
Etkinlik Programı ve Katılımcılar
Bu yılki etkinlikte Lauren Mendinueta (Kolombiyalı şair), Fernando Del Val Sanz (İspanyol gazeteci), Toyin Adewale-Gabriel (Nijeryalı yazar), Sonnet Mondal (Hint şair) ve Prof. Dr. İbrahim Nasrallah (Filistinli şair) gibi isimler yer alıyor. Program kapsamında şiir dinletileri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve paneller gerçekleştirilecek.
Görgel: “Edebiyatın Başkenti”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bu etkinliğin şehrin edebiyat kimliğini güçlendirdiğini vurgulayarak, "Yedi Güzel Adam'ı barındıran bu şehri edebiyatın başkenti olarak tanımlıyoruz. 8 dalda edebiyat ödülleri vereceğiz." dedi.
Kapanış ve Ödül Töreni
Etkinliklerin en heyecan verici kısmı, kapanış programının 27 Nisan'da gerçekleşecek olması. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, sunuculuğunu Okan Bayülgen’in üstleneceği gece, edebiyat ödüllerinin sahiplerini bulmasıyla sonlanacak. İncesaz grubu da dinleyicilere müzik ziyafeti sunacak.
Detaylı Bilgi İçin
Etkinliklerle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için kahramanmaras.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel AA muhabirine konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel AA muhabirine konuştu.