Kahraman Madencilerin Hikayeleri "K-Ömür" Belgeselinde
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN) gerçekleştirilen etkinlikte, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından enkazdan kurtarılanların yaşadığı dramı ele alan "K-Ömür" belgeselinin gösterimi yapıldı.
Etkinlikte Duygusal Anlar
Gösterime, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde enkazdan 24 saat sonra madenciler tarafından kurtarılan Veli Gövtaş, eşi Tuğçe ve kızları Ece ile Eylüler de katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Rektör Özölçer'in Açıklamaları
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, depremin ülkenin yaşadığı en büyük acılardan biri olduğunu belirterek, "Yerin yüzlerce metre altında alın teri döken madencilerin gösterdiği üstün gayretlerin hakkını asla ödeyemeyiz," dedi.
GMİS Başkanı'nın Vurguları
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, belgeselin hazırlama amacının yaşanan acıların unutulmaması olduğunu ifade etti. Yeşil, madencilerin bölgeye hemen gitmesiyle ilgili "Bu süreç oldukça zorluydu, ancak madencilerimizin kahramanlıklarını anlatmak mümkün değil," şeklinde konuştu.
Yönetmenden Teşekkür
Belgeselin yönetmeni Gürkay Gündoğan, proje için destek verenlere teşekkür ederek, belgeselin içerikten bahsetti.
Konferansın İçeriği
Etkinlikte daha sonra, "Deprem Güvenli Yaşamı Nasıl Tesis Ederiz?" başlıklı bir konferans düzenlendi. Zonguldak BEUN Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, konferansta katılımcılara bilgiler aktardı.
Gösterim ve Duygular
Etkinlik sonunda, katılımcılara plaket takdim edilirken, 40 dakikalık belgesel de gösterildi. Veli Gövtaş, belgeselin sonunda yaptığı açıklamada, "Madenciler artık bizim kahramanlarımız. Umalım ki böyle bir şey bir daha yaşanmasın," şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaşarak madencilerin önündeki saygılarından bahsetti.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde enkaz altında kalanları ışığa kavuşturan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçilerinin kahramanlıklarının anlatıldığı "K-Ömür" belgeselinin gösterimi yapıldı. Gösterim sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde enkaz altında kalanları ışığa kavuşturan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçilerinin kahramanlıklarının anlatıldığı "K-Ömür" belgeselinin gösterimi yapıldı. Gösterim sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.