Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcılığı: İki Şüpheli Yakalandı

Kağıthane'de internette dolandırıcılık yapan 2 kişi yakalandı. Sahte dekontla bilgisayar sahibi dolandırıldı.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 12:29

Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcılığı: İki Şüpheli Yakalandı

Kağıthane'de Dolandırıcılık Olayı

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde, internet üzerinden dizüstü bilgisayar satışı gerçekleştirirken sahte dekont düzenleyerek mağdur eden iki şüpheli gözaltına alındı.

Olayın Gelişimi

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 7 Eylül tarihinde bir kişinin dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Mağdur A.A, internet üzerinden satışa koyduğu dizüstü bilgisayar için kendisini "Semanur" olarak tanıtan bir alıcıyla iletişim kurduğunu bildirdi.

Şüpheli, mağdur A.A'ya, H.İ. ismiyle 28 bin liralık sahte bir banka dekontu gönderdi. Ekipler, şüphelilerin yönlendirmesiyle durumu araştırmaya başladı ve bir taksi şoförü aracılığıyla dizüstü bilgisayarın yer değiştirdiğini tespit etti.

Şüphelilerin Yakalanması

Yapılan inceleme sonucunda, gönderilen banka dekontunun sahte olduğu kanıtlandı. Ekiplerin geliştirdiği operasyon sonucunda, hakkında toplam 61 suç kaydı bulunan Bekir D. (30) ve Feyzanur G. (23) isimli şüpheliler, Maltepe'de yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Kağıthane'de, internette satışa çıkarılan dizüstü bilgisayarı satın alırken sahte dekont...

Kağıthane'de, internette satışa çıkarılan dizüstü bilgisayarı satın alırken sahte dekont düzenleyip sahibini dolandırdığı iddia edilen 2 zanlı gözaltına alındı.