Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kadınlara PTT'den 10 Bin TL Devlet Yardımı!

TC ile PTT üzerinden başvurusunu yapan kadınlara 10 bin TL devlet yardımı sağlanıyor. Başvuru şartları, ödemenin kimleri kapsadığı ve diğer detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 02.09.2023 13:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kadınlara PTT'den 10 Bin TL Devlet Yardımı!

Kadınlara PTT'den 10 Bin TL Devlet Yardımı!

TC ile Başvuran Kadınlara Destek Parası Ödeniyor. TC kimliği ile PTT üzerinden başvurusunu yapan kadınlara 10 bin TL devlet yardımı sağlanıyor. Peki bu yardım nasıl alınır? Başvuru şartları, ödemenin kimleri kapsadığı ve diğer detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de sosyal yardım ve destek konularında aktif bir şekilde rol alıyor. En son duyurduğu program ile Bakanlık, kadınlara özel bir finansal destek sağlayacağını açıkladı. Bu yeni program, özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kadınlara odaklanıyor. Bakanlık, başvuru yapan kadınlara 12.000 TL'lik bir yardım yapmayı planlıyor.

Kadın Destek Başvuru Şartları

Bu özel yardım programının ana hedefi, eşlerini kaybetmiş ve finansal açıdan zor durumda olan kadınlar. Yardımın alınabilmesi için başlıca şart, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. Yani, ekonomik olarak zorlanan ve yardıma muhtaç kadınlar bu programa başvurabilir.

Başvuru e-Devlet'ten Yapılacak!

Başvurular e-Devlet platformu üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Başvuru yapacak kadınların 11 haneli T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak işlemleri tamamlamaları gerekmekte. Başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilir ve onay süreci yaklaşık 10 gün sürmektedir.

12 Bin TL PTT'den Ödenecek

Eğer başvuru olumlu sonuçlanırsa, 12.000 TL'lik yardım ödemesi PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bakanlık, bu programın tüm detaylarını resmi internet sitesi üzerinden paylaştı, böylece ilgilenen kadınlar oradan daha fazla bilgi alabilirler.