Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadele Yöntemleri

EMEP Milletvekili Sevda Karaca Demir, şiddetin kaynağına inilmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 13:58

Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadele Yöntemleri

Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadele Çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, kadına ve çocuğa yönelik şiddet konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Demir, sadece adli önlemler ve cezalandırma yöntemlerinin bu sorunu çözmeyeceğini, şiddetin kökenine inilerek mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Şiddet Olaylarına Dikkat Çekti

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de kadınların ve çocukların hayatlarını tehdit eden birçok olay yaşandığını hatırlatan Demir, bu durumda kadınların ve gençlerin tepkisini ortaya koyarak, "Ölmek istemiyoruz" diyerek seslerini yükselttiklerini vurguladı.

Eşitlik ve Adalet Talebi

Demir, kadınların ve gençlerin eşitlik, adalet ve güvenli bir yaşam istemek için sosyal alanlarda hareket ettiklerini söyledi. Ayrıca, kadın ve çocuk cinayetlerini engellemek için daha kapsamlı önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti.

İstanbul Sözleşmesi Üzerine

İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi gerektiğini belirten Demir, "Bugün Türkiye'de kadınlara ait hukuki mevzuat askıya alınmış durumda. Var olan yasaların etkin bir şekilde uygulanmasını ve sadece cezalandırma değil, şiddetin kökenine inilmesi gerektiğini talep ediyoruz." dedi.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, TBMM'de basın toplantısı...

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.