Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kadın Çalışanların Tazminat Hakkı

Çalışan hakları yasalar ile koruma altına alınmıştır. Tazminat hakkı, kişinin kendi isteği dışında işten ayrılmaması durumunda doğmaktadır. İşveren, işten çıkardığı çalışanına tazminat ödemesi yapmak ile mükelleftir. İstifa eden kişiler için tazminat hakkının söz konusu olmadığını belirten yetkililer burada kadın çalışanlar için birtakım istisnaların bulunduğunu vurgulamışlardır.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 15:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kadın Çalışanların Tazminat Hakkı

Çalışan Hakları ve Tazminat Hakkı

Çalışan hakları yasalar ile koruma altına alınmıştır. Maaş artışı, çalışma saatleri, sigorta ödemeleri ve daha pek çok konu başlığı altında yapılmış olan düzenlemeler kapsamında çalışanların hakları korunmaktadır.

Bu kapsamda milyonlarca çalışanı ilgilendiren ana haklardan biri de tazminat hakkıdır. Tazminat hakkı, kişinin kendi isteği dışında işten ayrılmaması durumunda doğmaktadır. İşveren, işten çıkardığı çalışanına tazminat ödemesi yapmak ile mükelleftir. Bu durum işinden istifa eden çalışanlar ise geçerli değildir.

İstifa eden kişiler için tazminat hakkının söz konusu olmadığını belirten yetkililer burada kadın çalışanlar için birtakım istisnaların bulunduğunu vurgulamışlardır. Peki, kadın çalışanlar hangi koşullar altında tazminat alabilirler? İstifa eden kadın çalışana ne kadar tazminat ödenir? İşte ayrıntılar…