Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kablosuz Kulaklık Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kablosuz kulaklık kullanımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli uyarılar yapıldı. Uzmanlar, kablosuz kulaklıkların kulak sağlığı açısından bazı sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Kablosuz kulaklıkların 90 dakikadan fazla kullanılmaması ve yüksek sesle kullanılmaması öneriliyor. Çocukların ise kablosuz kulaklık kullanım süresi maksimum 30 dakika ile sınırlanmalı.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 21:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kablosuz Kulaklık Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kablosuz kulaklık uyarısı

Günümüzde özellikle gençlerin sıklıkla kullandığı kablosuz kulaklıklar hakkında önemli uyarı yapıldı. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vural Fidan, kablosuz kulaklıkların kulak içinde fazla takılı halde kalmasının dış kulak enfeksiyona sebep olabileceğini belirtirken, bu tip kulaklıkların 90 dakikadan fazla kullanılmaması konusunda kullanıcıları uyardı.

Kulak sağlığı açısından problem yaratabilir

Uzmanlar, kablosuz kulaklıkların kullanıcıların kulağında oluşturduğu sorunları anlattı. Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vural Fidan, kablosuz kulaklıkların insan kulağında fazla durmasının oluşturduğu zararlarına ilişkin bilgiler verirken, bu tür kulaklıkların kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Kablosuz kulaklıkların 90 dakikadan fazla kullanılmasını tavsiye eden Prof. Dr. Fidan, hastalıkların tedavi sürecinin kendilerini ve hastaları yorabildiğini belirtti.

Kulaklıkların maksimum 90 dakika kullanılması isteniyor

Türkiye’de TSE ve CE belgeli kablosuz kulaklıkların radyoaktif seviyesinin ölçüldüğü değerin üzerinde olmadığını ifade eden Prof. Dr. Fidan, kulak içine sürekli bir objenin takılı olmasının dış kulak enfeksiyonuna neden olabileceğini söyledi. Kulaklıkların maksimum 90 dakika kullanılmasını isteyen Prof. Dr. Fidan, yüksek sesle kullanılan kulaklıkların ise işitme kaybına neden olabileceğini belirtti.

Çocuklar için kullanım süresi sınırlanmalı

Çocukların kablosuz kulaklık kullanımının da dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Fidan, çocukların radyasyon etkisi oluşturacak cihazlardan uzak durmasını ve kullanım süresinin maksimum 30 dakika ile sınırlanmasını önerdi.