Kablosuz kulaklık uyarısı
Günümüzde özellikle gençlerin sıklıkla kullandığı kablosuz kulaklıklar hakkında önemli uyarı yapıldı. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vural Fidan, kablosuz kulaklıkların kulak içinde fazla takılı halde kalmasının dış kulak enfeksiyona sebep olabileceğini belirtirken, bu tip kulaklıkların 90 dakikadan fazla kullanılmaması konusunda kullanıcıları uyardı.
Kulak sağlığı açısından problem yaratabilir
Uzmanlar, kablosuz kulaklıkların kullanıcıların kulağında oluşturduğu sorunları anlattı. Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vural Fidan, kablosuz kulaklıkların insan kulağında fazla durmasının oluşturduğu zararlarına ilişkin bilgiler verirken, bu tür kulaklıkların kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Kablosuz kulaklıkların 90 dakikadan fazla kullanılmasını tavsiye eden Prof. Dr. Fidan, hastalıkların tedavi sürecinin kendilerini ve hastaları yorabildiğini belirtti.
Kulaklıkların maksimum 90 dakika kullanılması isteniyor
Türkiye’de TSE ve CE belgeli kablosuz kulaklıkların radyoaktif seviyesinin ölçüldüğü değerin üzerinde olmadığını ifade eden Prof. Dr. Fidan, kulak içine sürekli bir objenin takılı olmasının dış kulak enfeksiyonuna neden olabileceğini söyledi. Kulaklıkların maksimum 90 dakika kullanılmasını isteyen Prof. Dr. Fidan, yüksek sesle kullanılan kulaklıkların ise işitme kaybına neden olabileceğini belirtti.
Çocuklar için kullanım süresi sınırlanmalı
Çocukların kablosuz kulaklık kullanımının da dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Fidan, çocukların radyasyon etkisi oluşturacak cihazlardan uzak durmasını ve kullanım süresinin maksimum 30 dakika ile sınırlanmasını önerdi.