Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kabızlık İçin Kuru Erik Suyu

Düzenli bağırsak hareketleri, fiziksel ve zihinsel sağlık için önemlidir. Kabızlığı önlemek için lifli gıdalar tüketmek gerekmektedir. Kuru erik suyu kabızlığa yardımcı olabilir ve ayrıca kalp sağlığını korur, karaciğer hastalığını önler ve iştahı azaltır. Kuru erik suyu nasıl kullanılır?

Yayın Tarihi: 03.08.2023 13:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kabızlık İçin Kuru Erik Suyu

Düzenli Bağırsak Hareketleri ve Sağlık

Düzenli bağırsak hareketleri, fiziksel ve zihinsel sağlık için önemlidir. Ancak ne yazık ki düzensiz veya seyrek bağırsak hareketleri, birçok insanın yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Diyet ve yaşam tarzı gibi çeşitli faktörler kabızlıktan sorumlu olabilir.

Kabızlığı Önlemek İçin Lifli Gıdalar Tüketin

Kabızlığı önlemek için lifli gıdalar yemek gerekir. Lif açısından zengin yiyecekler yemenin yanı sıra, daha fazla su içmek, bitki çayları ve berrak çorbalar, lifin daha iyi çalışmasına ve sindirim sisteminizin yeniden hareket etmesine yardımcı olabilir.

Kuru Erik Suyu Kabızlığa Yardımcı Olabilir

Kabızlığa iyi gelen ürünlerden biri de kuru eriktir. Kuru erik suyu kabızlığa yardımcı olmak için harika bir alternatiftir. Onu etkili bir müshil yardımcısı yapan belirli besinler ve bileşikler içerir. Kuru erik suyunun en iyi faydalarından biri müshil özelliğidir. İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde bağırsak hareketini uyarır. Böylece kabızlıkla savaşır. Kuru erik suyu ayrıca, kalp sağlığını korur, karaciğer hastalığını önler ve iştahı azaltır.

Kuru Erik Suyu Nasıl Kullanılır?

Kurutulmuş erikleri bir aktardan temin edebilirsiniz. Kuru erikleri suyun içinde bir gece önceden ıslatın. Islatılmış erikleri sabah uyandığınızda aç karnına yiyin ve suyunu da için. Böylece kabızlık sorununuz ortadan kalkacak. Not: Herhangi bir olumsuzluğa karşı kullanmadan önce mutlaka dikkatli olun. Gerekirse bir uzman görüşü alın.