Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüştü

Hamas'ın İsrail'in güneyinden içeri girmesinden saatler sonra Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Biden, Netanyahu'ya İsrail'in operasyonlarını desteklediğini söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden-Netanyahu görüşmesine dair açıklama yapıldı. Gazze'den Hamas teröristleri tarafından İsrail'e yönelik bu korkunç saldırıyı kesin bir şekilde kınanmaktadır denildi. ABD Başkanı Biden görüşmeye dair Başbakan Netanyahu'ya, İsrail hükümetine ve halkına her türlü uygun desteği sunmaya hazır olduğumuzu açıkça ifade ettim. Terör asla meşrulaştırılamaz. İsrail'in kendisini ve halkını savunma hakkı vardır denildi. Biden ayrıca Yönetimimim, İsrail'in güvenliğine verdiği destek güçlü ve sarsılmazdır. Eşim Jill ve ben bu şiddetten zarar gören tüm ailelere dua ediyoruz. Ekibim ve ben bu durumu yakından takip ediyoruz dedi. Biden İsrail Başbakanı Netanyahu ile yakın temas halinde kalacağını da ifade etti.

Yayın Tarihi: 07.10.2023 19:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüştü

Hamas'ın İsrail'in güneyinden içeri girmesinden saatler sonra Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Biden, Netanyahu'ya İsrail'in operasyonlarını desteklediğini söyledi. PENTAGON'DAN İSRAİL'E DESTEK Pentagon'dan yapılan açıklamada ABD'nin İsrail'in 'kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu şeye sahip olmasını' sağlayacağı bildirildi. Pentagon Şefi Lloyd Austin yaptığı konuşmada 'Önümüzdeki günlerde Savunma Bakanlığı, İsrail'in kendisini savunmak ve sivilleri terörizmden korumak için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olmasını sağlamak için çalışacak' ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden-Netanyahu görüşmesine dair açıklama yapıldı.

Gazze'den Hamas teröristleri tarafından İsrail'e yönelik bu korkunç saldırıyı kesin bir şekilde kınanmaktadır denildi. ABD Başkanı Biden görüşmeye dair Başbakan Netanyahu'ya, İsrail hükümetine ve halkına her türlü uygun desteği sunmaya hazır olduğumuzu açıkça ifade ettim. Terör asla meşrulaştırılamaz. İsrail'in kendisini ve halkını savunma hakkı vardır denildi. Biden ayrıca Yönetimimim, İsrail'in güvenliğine verdiği destek güçlü ve sarsılmazdır. Eşim Jill ve ben bu şiddetten zarar gören tüm ailelere dua ediyoruz. Ekibim ve ben bu durumu yakından takip ediyoruz dedi. Biden İsrail Başbakanı Netanyahu ile yakın temas halinde kalacağını da ifade etti.

* Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.