Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) Utanç Yürüyüşü

Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG), Meksika'da iki hırsıza sokakta iç çamaşırlarıyla yürürken kamçılayarak kendi adaletlerini dağıttı. Bu olay, Game of Thrones dizisindeki 'utanç yürüyüşü' sahnesini anımsatıyor.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 09:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) Utanç Yürüyüşü

Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) Utanç Yürüyüşü

Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) çetesi, iddia edilen iki hırsıza sokakta iç çamaşırlarıyla yürürken kamçıladıkları bir şekilde kendi adaletlerini dağıttılar. Bu hafta sosyal medyada ortaya çıkan şok edici olay videosu, Game of Thrones'daki ünlü 'utanç yürüyüşü' sahnesini anımsatıyor. Borderland Beat'e göre, klipte görülen silahlı adamlar, Meksika'nın en tehlikeli uyuşturucu trafiği örgütü olarak kabul edilen Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG)'nin üyeleri.

Düşük Seviye Öz Yönetim Adaleti Dağıtma

Ölümcül uyuşturucu kartelleriyle genellikle düşük seviyede öz yönetim adaleti dağıtma ilişkilendirilmezken, bu tür utanç yürüyüşleri alışılmadık değil. Uyuşturucu kartellerinin öz yargı uygulaması, uyuşturucu taşırken yetkililerden kaçınmayı denemeleri sırasında sivillerin kalplerini ve zihinlerini kazanmalarını sağlar. Ayrıca bir güç gösterisi olarak da kullanılır.

Meksika'da CJNG İsimli Uyuşturucu Karteli

Meksika’da CJNG isimli uyuşturucu karteli, soygun yaptığını tespit ettiği iki hırsızı yaka paça yakaladı ve “utanç yürüyüşü” yaptırdı. Adamları soyan kartel çırılçıplak yürüyüş yaptırdı. Adamların üzerinde tuttukları kartonlarda hırsızlık yaptıkları için pişman olduklarını ifade eden cümleler yer aldı. Kartel, hırsızlık yaptığı tespit edilen iki adamı baştan aşağı soyarak caddede yürüttü. Yürüyüş sırasında kartel mensupları adamlara tekme atıp küfrederken daha sonra hırsızların kırbaçlandığı da aktarıldı. Hırsızların ne çaldığı açıklanmadı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin Tepatitlan şehrinde çekildiği belirtildi. Meksika’nın en ölümcül ve tehlikeli karteli olarak tanınan CJNG daha önce de benzer hamleler yaparak “bölgenin güvenliğini sağlamıştı”.